<strong>LUN HVETEBAKST:</strong> Etter en dag ute på ski, skøyter eller i akebakken er det deilig å kunne servere ferske snurrer med sjokoladekrem og en varm kopp kakao. Foto: Per Kristian Lie Løwe
LUN HVETEBAKST: Etter en dag ute på ski, skøyter eller i akebakken er det deilig å kunne servere ferske snurrer med sjokoladekrem og en varm kopp kakao. Foto: Per Kristian Lie Løwe Vis mer

Søt Gjærbakst

#Koselørdag: Hvetesnurrer med sjokolade og mokka

Ferske boller er det beste vi vet og her får du en variant med sjokolade og mokkasmak.

Publisert
Sist oppdatert

Lørdag er kosedag og når kulda herjer med oss er ingenting bedre enn å bake noe godt, koke kakao og samles forran peisen. Dette er smakfulle snurrer med sjokolade og mokkasmak og et lite hint av rom.

Ferdig fyll finner du i bakehyllene og det er lettvint å bruke og smaker godt når du vil lage snurrer. Gjestene dine kommer til å elske deg!

Mokkasnurrer 

(20 stk.)
180 g smør eller margarin, romtemperert 
2 ¼ dl vann
550 g hvetemel
50 g gjær for søte deiger
2 ts kardemomme 
1 ts salt
120 g lys sirup 

Fyll:
1 pose ferdig sjokofyll for bakst
Rom med alkohol eller omessens
1 eske mokkabønner
Glasur:
200 g ferdig sjokofyll for baking
100 g smør
20 g rom eller romessens 

 Foto: Per Kristian Lie Løwe
Foto: Per Kristian Lie Løwe Vis mer

1. Smelt smøret i en kjele og hell i vannet slik at væsken blir lunken, maks 30°. Rør gjæren ut i væskeblandingen. Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en eltebolle. Tilsett den lunkne væsken og sirupen.
2. Elt det hele sammen på laveste hastighet i en kjøkkenmaskin med eltekrok i 10–15 minutter, til deigen blir smidig og glatt.
3. Legg deigen over på et melet bakebord, form til en stor bolle. Legg et rent kjøkkenhåndkle over og hev deigen i ca. 30–45 minutter eller til den er dobbelt så stor.
Kjevle den ut på et melet bakebord i et rektangel, ca. 45 x 30 cm. Fordel hele flaten med Idun Mors hjemmebakte Sjokofyll. Hakk mokkabønner med en kniv og strø på fyllet. Rull deigen fast sammen fra langsiden og skjær den i ca. 2–3 cm tykke  skiver.
4. Legg skivene tett i en bakeform med bakepapir, etterhev i ca. 30 minutter under et kjøkkenhåndkle.
5. Pensle snurrene med ett sammenvispet egg og stek midt i ovnen ved 200° i ca. 20–25 minutter. Avkjøl snurrene på rist og smør på rom og sjokoladekrem.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer