Makron

#Koselørdag: Makron med sjokokrem

Disse makronene kan du servere til kaffen eller som dessert. Like gode er de uansett.

SJOKOLADEMAKRONER MED SJOKOLADEKREM: Kan det blir for mye sjokolade? Nei, egentlig ikke!

 Foto: All Over Press
SJOKOLADEMAKRONER MED SJOKOLADEKREM: Kan det blir for mye sjokolade? Nei, egentlig ikke! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Disse makronene smelter garantert på tungen, og vi er ganske sikre på at du ikke klarer å bare ta en. Men de er ikke så store, så det gjør ikke noe!

Makroner med sjokokrem

50 g god mørk sjokolade (70 % kakao)2 eggeblommer20 g sukker1¼ dl kremfløteMakron:125 g mandler225 g melis10 g kakao2 eggehviter25 g sukker2 ss melis til pynt1. Hakk sjokoladen fint og og smelt den over et vannbad. Pisk eggeplommene helt hvite med sukkeret, og hell forsiktig den smeltede sjokoladen i mens du pisker. Sett det til side. Pisk fløten til krem og vend en tredjedel av kremen over i sjokoladeblandingen. Vend denneblandingen forsiktig tilbake i resten av kremen. Ha sjokokremen i en skål, og sett denkaldt i minimum 2 timer. 2. Mal mandlene til mandelmel, og bland dem med melis og kakao. Pisk eggehvittene helt stive sammen med sukkeret og vend dem sammen med mandelmassen. Dekk en bakeplatemed bakepapir og fyll massen i en sprøytepose og sprøyt massen ut i små topper. (ca. 4 cm i diameter).  Sikt litt melis over, og la dem hvile i 10 minutter. Stek dem på 170°C  i 10 minutter midt i ovnen. Avkjøl makronene og legg dem sammen to og to med sjokokrem mellom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer