Rabarbra

#Koselørdag: Rabarbrapai med kokos

Rabarbra i bunnen og et seigt og sprøtt dekke av kokos og kransekakemasse oppå, er uimotståelig godt.

RABARBRAPAI MED KOKOSTOSCA: Det er rabarbratid og siden sesongen er ganske kort bør den brukes for alt den er verdt! Foto: All Over Press
RABARBRAPAI MED KOKOSTOSCA: Det er rabarbratid og siden sesongen er ganske kort bør den brukes for alt den er verdt! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at rabarbra faktisk er en grønnsak? Det er lett å tro at den er en frukt ettersom den først og fremst brukes i desserter og bakverk, men slik er det altså ikke. Etter St. Hans frarådes man å bruke rabarbra, ettersom den inneholder oksalsyre som kan skade nyrene. Når du spiser rabarbra, er det derfor lurt å supplere med melkeprodukter som nøytraliserer syren.

Rabarbrapai med kokos 

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

(ca. 6 porsjoner)
Kokostosca:
75 g smør
1 dl sukker
2 ss lys sirup
2 ss kremfløte
1 1/2 dl kokosmasse
3/4 dl hvetemel
1/4 ts bakepulver
50 g kransekakemasse
Fyll:
400 g rabarbra
1. Sett ovnen på 200°. Skjær rabarbra i mindre biter og legg dem i bunnen av en ildfast form.
2. Mål opp smør, sukker, sirup og kremfløte i en kjele. Varm opp under omrøring til alt er smeltet. Dra kjelen av varmen og tilsett kokos, hvetemel, bakepulver og finrevet kransekakemasse. Rør om til en glatt masse.
3. Fordel deigen over rabarbrabitene i formen. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter eller til dekket får fin farge og bitene kjennes myke.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer