Visste du at rabarbra faktisk er en grønnsak? Det er lett å tro at den er en frukt ettersom den først og fremst brukes i desserter og bakverk, men slik er det altså ikke. Etter St. Hans frarådes man å bruke rabarbra, ettersom den inneholder oksalsyre som kan skade nyrene. Når du spiser rabarbra, er det derfor lurt å supplere med melkeprodukter som nøytraliserer syren.
Rabarbrapai med kokos

(ca. 6 porsjoner)
Kokostosca:
75 g smør
1 dl sukker
2 ss lys sirup
2 ss kremfløte
1 1/2 dl kokosmasse
3/4 dl hvetemel
1/4 ts bakepulver
50 g kransekakemasse
Fyll:
400 g rabarbra
1. Sett ovnen på 200°. Skjær rabarbra i mindre biter og legg dem i bunnen av en ildfast form.
2. Mål opp smør, sukker, sirup og kremfløte i en kjele. Varm opp under omrøring til alt er smeltet. Dra kjelen av varmen og tilsett kokos, hvetemel, bakepulver og finrevet kransekakemasse. Rør om til en glatt masse.
3. Fordel deigen over rabarbrabitene i formen. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter eller til dekket får fin farge og bitene kjennes myke.