Snickerskake

#Koselørdag: Snickerskake

Denne kaken kommer du til å låse inn for at ingen skal stjele den. Hvis det er noe igjen å låse inn da.....

SNICKERSKAKE: Salt og søt, myk og hard, og helt uimotståelig. Foto: All Over Press
SNICKERSKAKE: Salt og søt, myk og hard, og helt uimotståelig. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søt karamell, salte nøtter og masse sjokolade – det kan ikke bli annet enn supergodt!

Snickerskake

(6 porsjoner)
150 g smør
3 dl sukker
2 egg
1 dl kakao
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
1 ½ dl hvetemel
ca. 80 g sjokoladebiter med karamellfyll, f.eks. Smil
Topping:
100 g mørk sjokolade
1 dl peanøtter

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

1. Sett ovnen på 175°. Kle en form, ca. 20 x 20 cm, med bakepapir.
2. Smelt smøret i en kjele stor nok til å romme hele deigen. Tilsett sukker, egg, kakao, vaniljesukker og salt. Bland godt, og rør så i melet. 
3. Hell røren i formen, og trykk i karamellsjokoladen. Stek kaken i ca. 20 minutter på nederste rille i ovnen. La kakene avkjøles helt på rist. 
4. Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad eller i mikroovn. Rør inn nøttene, og fordel blandingen over kaken. La den avkjøles i kjøleskapet, og skjær i ruter ved servering.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer