Koteletter

Koteletter med oransje mos og bønnesalat

Med riktig tilbehør gjør du kotelett-middagen enda bedre!

KOTELETTER MED MOS OG BØNNESALAT: Potetmos er enkelt og godt tilbehør som kan varieres ved å tilsette andre rotfrukter eller gresskar. Foto: Henrik Freek Christensen
KOTELETTER MED MOS OG BØNNESALAT: Potetmos er enkelt og godt tilbehør som kan varieres ved å tilsette andre rotfrukter eller gresskar. Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 40 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 1 hvitløkfedd
  • 1–2 ss olje
  • saft av 1 sitron
  • 4 svinekoteletter

Bønnesalat

  • ca. 300 g grønne bønner
  • 3 vårløk
  • ½ bunt persille
  • 1–2 ss olivenolje
  • salt og nykvernet pepper

Oransje mos

  • 600 g poteter
  • 2 gulrøtter
  • 250 g hokkaidogresskar (uten skall)
  • 1 hvitløkfedd
  • 1 ss ingefær
  • 1–2 ts malt spisskummen
  • 1 dl mascarponeost
  • salt og nykvernet pepper 
KOTELETTMIDDAG: Gjør kotelettene bedre og smak til med mos og bønnesalat. Vi garanterer at retten faller i smak. Foto: Henrik Freek Christensen
KOTELETTMIDDAG: Gjør kotelettene bedre og smak til med mos og bønnesalat. Vi garanterer at retten faller i smak. Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer

​Slik gjør du:

1. Skrell hvitløken og press den. Bland hvitløk, olje og sitronsaft, pensle det på kotelettene. Dekk dem til og la alt trekke godt inn.

2. Bønnesalat: Damp bønnene i saltet vann i 3 minutter. Avkjøl litt. Skrell vårløken og finhakk den. Skyll og hakk persillen. Bland bønnene med olivenolje, løk, persille, salt og pepper.

3. Oransje mos: Skrell potetene og gulrøttene og skjær dem i mindre stykker. Skjær hokkaidoen i mindre stykker. Kok poteter, gulrøtter og gresskar i usaltet vann til de er helt møre. Hell av vannet (ta vare på litt) og mos alt med en sleiv. Tilsett presset hvitløk, ferskrevet ingefær, spisskummen og mascarpone. Rør det godt sammen og tilsett eventuelt litt av kokevannet. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer ingefær.

4. Stek kotelettene i en veldig varm grill- eller stekepanne i 3–4 minutter på hver side, alt etter tykkelse. Server kotelettene med mos og bønnesalat.

Velbekomme!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer