Kræsj Pink:

Kræsj Pink gjør comeback i iskremdisken

Diplom-Is bekrefter relanseringen av den folkekjære isen.

DE SOM VET, DE VET: Den etterspurte isen gjør comeback i butikker landet over 17. februar. Foto: Jonas Thorstensen
DE SOM VET, DE VET: Den etterspurte isen gjør comeback i butikker landet over 17. februar. Foto: Jonas Thorstensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På grunn av et enormt engasjement for å bringe tilbake den etterspurte isen, har Diplom-Is bestemt seg for å relansere klassikeren Kræsj Pink. Den rosa isen med blå tyggegummi-pinne kommer tilbake på markedet 17. februar 2020.

Produktet forsvant fra norske iskremdisker i 2012 grunnet en ikke lenger egnet maskin til å produsere den. I 2019 investerte firmaet i en helt ny maskin som skal gjøre det mulig å lage den etterspurte isen på nytt, samt helt nye favoritter.

Markedssjef for Småis og Multipack i Diplom-Is, Marianne Grøtte, sier at på grunn av engasjementet om å få favoritt-isen tilbake, er det da selvsagt at det blir brukt samme oppskrift som tidligere.

Vi vet at folk vil ha klassikeren tilbake og da har det vært viktig for oss å sørge for at det var akkurat det de skulle få, derfor er det selvsagt brukt akkurat samme oppskrift som før, sier Grøtte.

SAMME OPPSKRIFT: Den relanserte Kræsj Pink kommer med akkurat samme oppskrift som tidligere. Foto: Jonas Thorstensen
SAMME OPPSKRIFT: Den relanserte Kræsj Pink kommer med akkurat samme oppskrift som tidligere. Foto: Jonas Thorstensen Vis mer

Tatt av på sosiale medier

En gruppe på Facebook under navnet «Vi som ønsker «Kræsj pink» tilbake i butikken» med over 25 000 medlemmer, har deltatt aktivt for å realisere drømmen om å få tilbake den savnede favoritten.

Et bilde ble også lagt ut på Instagram for å samle interesse over at isen skulle gjøre comeback, fikk til sammen over 340 000 likes. Det store engasjementet har fått Diplom-Is til å komme frem en avgjørelse; den rosa isen med sjokoladetrekk og tyggegummi-pinne kommer nå tilbake.

– Siden isen ble tatt ut av markedet har det årlig kommet flere hundre forespørsler til Diplom-Is fra folk som ikke skjønner hvor den har blitt av. Da vi fikk den nye maskinen på plass var det ingen tvil om hva vi måtte gjøre, forteller Grøtte.

«De som vet, de vet»

Over hele Oslo finner man plakater og bilder med fargene til isen og lanseringsdatoen, sammen med teksten «De som vet, de vet». For de som vet, kan det oppleves som nostalgisk å få tilbake isen som først ble produsert i 1989.

Det store engasjementet har vært en av hovedgrunnene til at Diplom-Is har valgt å relansere den klassiske isen, ifølge produktsjef for Kræsj Pink, Eli Aurdal Flønes.

– Vi er utrolig glade for at forbrukerne ikke har glemt denne isen og at de virkelig har stått på for å få den tilbake. Jeg tror det handler mye om nostalgi og at nettopp Kræsj Pink sterkt representerer glede og gode barndomsminner for mange, sier Aurdal Flønes.

Diplom-Is skriver i en pressemelding:

«Onsdag 15. januar klokken 16.00 er det mulig å få smake Kræsj Pink, da deler nemlig Diplom-Is ut et eksklusivt parti på 500 Kræsj Pink. Møt opp på sjøsiden på Østbanehallen for å få en is. Det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om
mat

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer