KRYDDERKAKER: Disse krydderkakene er ikke bare søte, de er også kjempegode! FOTO: Stine Christiansen
KRYDDERKAKER: Disse krydderkakene er ikke bare søte, de er også kjempegode! FOTO: Stine ChristiansenVis mer

Krydderkaker:

Krydderkaker med ostekrem

Disse kakene er alle oste-elskeres drøm!

Krydderkaker med ostekrem

16 stk./ tid: 40 min/ Hviletid: minst 8 timer/ steketid: 4 min

Ingredienser:

  • 125 g smør
  • 190 g hvetemel
  • 60 g melis
  • 1 ts kardemomme
  • ¼ ts malt ingefær
  • ¼ ts malt nellik
  • ¼ ts malt muskat
  • 1 liten, rund utstikker
  • 1 veldig liten, hjerteformet utstikker

Ostekrem:

  • 200 g smøreost
  • naturell 100–200 g melis

LES OGSÅ: Liker du Bounty? Da vil du elske dette bananbrødet!

Slik gjør du:

  1. Hakk smøret, og ha det i en bolle. Sikt mel, melis, kardemomme, ingefær, nelliker og muskat i bollen. Elt det sammen til en jevn deig. Pakk deigen inn i plastfolie, og sett den i kjøleskapet i 8 timer, eller natten over.
  2. Forvarm ovnen til 225 °. Kjevle ut deigen på et meldrysset bord, og stikk ut sirkler med en rund utstikker. Stikk ut halvparten av dem ytterligere en gang med en liten, hjerteformet utstikker. Legg kakene på en stekeplate dekket med bakepapir, og stek i ca. 4 minutter, eller til de begynner å ta farge. Ta dem ut av ovnen, og avkjøl på en rist.
  3. Ostekrem: Ha smøreosten i en bolle, og tilsett melis litt om gangen under omrøring. Fortsett til konsistensen er tykk og kremet. Smør et tykt lag ostekrem på hver av de runde kakene, og samle 1 rund kake med 1 hjerteformet kake som en sandwich. Fortsett til alle kakene er samlet med ostekrem.

LES OGSÅ: Denne ostekaken med Kongen av Danmark vil sende deg rett til godishimmelen!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: