Kjøttfri middag:

Krydrede kikerter i tomat med posjerte egg

Å posjere egg er delikat og godt, og kan toppe mange retter.

KJØTTFRI MIDDAG: Denne retten er «comfort food» på en og samme tid. De krydrede kikertene metter og smaker, og retten tar ikke lang tid å lage. FOTO: Nina Malling
KJØTTFRI MIDDAG: Denne retten er «comfort food» på en og samme tid. De krydrede kikertene metter og smaker, og retten tar ikke lang tid å lage. FOTO: Nina Malling Vis mer
Publisert

Krydrede kikerter i tomat med posjerte egg

4 porsjoner / Tid: 20 min

Dette trenger du:

1 stor løk2 hvitløkbåter2 røde paprika1 ss malt spisskummen1 ss malt koriander2 ss olivenolje til steking2 ts røkt paprikapulver2 ts gurkemeiesaltnykvernet pepper1 dl soltørkede tomater i olje2 bokser kikerter2 bokser hakkede tomater100 g frisk spinat1 potte koriandernanbrød

Posjerte egg:

4 egg1 l vann3 ss eddik

Slik gjør du:

Rens og finhakk løk. Press hvitløken. Rens paprika, og skjær i strimler. Stek spisskummen og koriander i olje i en kjele et par minutter før grønnsakene tilsettes.Stek til løken blir blank og paprikastrimlene myke. Tilsett paprikapulver, gurkemeie, salt, pepper og grovhakkede, soltørkede tomater.La det steke ytterligere et par minutter. Skyll kikertene, og tilsett sammen med hakkede tomater. La retten småkoke mens eggene posjeres.Kok opp vann i en kjele. Tilsett eddik, og skru ned temperaturen slik at vannet er like under kokepunktet. Slå et egg i en kopp. Bruk en visp slik at du lager en virvel i midten av kjelen. Hell egget forsiktig ned i virvelen, og la kjelen stå mens vannet går rundt og eggehviten samler seg rundt plommen.Skyv egget mot kanten, og la det ligge i 2–3 minutter til hviten er fast og plommen stadig flytende. Imens kan du lage en ny virvel midt i kjelen og posjere neste egg.Skyll spinaten, og bland i gryteretten til bladene faller sammen.Fordel retten i dype tallerkener. Topp med posjerte egg, og dryss med koriander. Server retten straks med varme nanbrød eller annet godt brød.

LES OGSÅ: Dagens middagstips: Woket kalkun med paprika, brokkoli og nudler

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer