Krydrede kikerter i tomat med posjerte egg
4 porsjoner / Tid: 20 min
Dette trenger du:
- 1 stor løk
- 2 hvitløkbåter
- 2 røde paprika
- 1 ss malt spisskummen
- 1 ss malt koriander
- 2 ss olivenolje til steking
- 2 ts røkt paprikapulver
- 2 ts gurkemeie
- salt
- nykvernet pepper
- 1 dl soltørkede tomater i olje
- 2 bokser kikerter
- 2 bokser hakkede tomater
- 100 g frisk spinat
- 1 potte koriander
- nanbrød
Posjerte egg:
- 4 egg
- 1 l vann
- 3 ss eddik

Dagens middagstips: Saftig hamburger med søtpotetfries
Slik gjør du:
- Rens og finhakk løk. Press hvitløken. Rens paprika, og skjær i strimler. Stek spisskummen og koriander i olje i en kjele et par minutter før grønnsakene tilsettes.
- Stek til løken blir blank og paprikastrimlene myke. Tilsett paprikapulver, gurkemeie, salt, pepper og grovhakkede, soltørkede tomater.
- La det steke ytterligere et par minutter. Skyll kikertene, og tilsett sammen med hakkede tomater. La retten småkoke mens eggene posjeres.
- Kok opp vann i en kjele. Tilsett eddik, og skru ned temperaturen slik at vannet er like under kokepunktet. Slå et egg i en kopp. Bruk en visp slik at du lager en virvel i midten av kjelen. Hell egget forsiktig ned i virvelen, og la kjelen stå mens vannet går rundt og eggehviten samler seg rundt plommen.
- Skyv egget mot kanten, og la det ligge i 2–3 minutter til hviten er fast og plommen stadig flytende. Imens kan du lage en ny virvel midt i kjelen og posjere neste egg.
- Skyll spinaten, og bland i gryteretten til bladene faller sammen.
- Fordel retten i dype tallerkener. Topp med posjerte egg, og dryss med koriander. Server retten straks med varme nanbrød eller annet godt brød.
LES OGSÅ: Dagens middagstips: Woket kalkun med paprika, brokkoli og nudler