Oppskrifter:

Krydret jul

Dette er tiden på året der du kan strø om deg med kanel. Slik som i disse fem smakfulle oppskriftene.

FOTO: John Bendtsen
FOTO: John Bendtsen Vis mer
Publisert

Krydret varm sjokolade med is og Grand Marnier

4 porsjonerTid: 20 minTrekketid: minst 1 time

Ingredienser 1 vaniljestang1 l lettmelk4 ss sukker100 g mørk sjokolade (gjerne 55 %)2 ss kakaopulver1 klype salt1 hel kanelstang1 hel stjerneanis4 kapsler hel kardemomme1 strimmel appelsinskall, usprøytet

Til servering ½ l vaniljeisca. 1 dl Grand Marnier

1. Flekk vaniljestangen, og skrap ut kornene. Varm 1 dl av melken opp med vaniljekorn, sukker, sjokolade knekt i små biter, kakaopulver og salt. Rør til blandingen er glatt.2. Tilsett resten av melken sammen med krydder og appelsinskall, og varm forsiktig opp til drikken er godt varm, men ikke kokende. Slå av varmen, la den stå og trekke i 1 time eller mer.3. Varm opp den krydrede sjokoladen igjen, og server den med 1 kule vaniljeis og litt Grand Marnier i.

Krydderkake med valnøtter og krem av smøreost

8 porsjonerTid: 30 minSteketid: 30 min

Ingredienser 140 g valnøttkjerner2 ½ dl vann1 ts natron120 g mykt smør200 g sukker2 egg2 vaniljestenger½ usprøytet sitron2 ts sitronsaft360 g hvetemel2 ts kanel2 ts malt ingefær1 ts malt muskatnøtt½ ts malt nellik½ ts salt2 springformer, ca. 17 cm i diametersmør og mel til formene

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer