Tid beregnet på denne retten: 55 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 4 store laksefileter uten skinn (a 150 g)
- 1–2 ss ras el hanout
- skall av 1 sitron
- salt og nykvernet pepper
- 400 g blandede små tomater
- ev. 2 ss svarte oliven
- 2 ss olivenolje
Bulgur
- 3 dl grov bulgur
- 6 dl vann
- 2 ts salt
- 1–2 ss olivenolje
- saft av 1 sitron
- 100 g ferske spinatblader
Slik gjør du:
1. Bulgur: Skyll bulguren godt, og kok den i lettsaltet vann i 10 minutter. Slå av varmen og la den stå i 10 minutter. Rør gjennom bulguren med en gaffel og rør inn olje og sitronsaft. La den trekke i minst ½ time. Skyll og grovhakk spinaten og bland den i bulguren.
2. Kle en ildfast form eller en liten langpanne med bakepapir. Fordel laksen med litt avstand mellom stykkene. Gni stykkene godt inn med ras el hanout, finrevet sitronskall, salt og pepper. Skyll tomatene, fordel dem i formen sammen med oliven, og drypp oljen over. Stek laksen i ovnen ved 200 grader i 15–20 minutter.
3. Server med bulgur med spinat.
Fisk har vel aldri smakt bedre?
Bon appetit!