Tid beregnet på denne retten: 50 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 400 g kyllingbrystfilet
- 1 ss olje til steking
- ½ fersk rød chili
- salt og nykvernet pepper
Linsesuppe
- 1 løk
- 2 hvitløksfedd
- ½ fersk rød chili
- 1 ss olje til steking
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt nellik
- 1 ts malt koriander
- 1 ss ferskrevet ingefær
- 100 g grønne linser
- 300 g kikerter (bløtlagte eller fra boks)
- 1 l god grønnsakbuljong
- 1 boks kokosmelk (4 dl)
- salt og nykvernet pepper
Til servering
- grovt brød
- svarte sesamfrø
- fersk koriander

Slik gjør du:
1. Linsesuppe: Skrell løk og hvitløk, og finhakk dem. Rens chilien og finhakk den. Stek løk, hvitløk og chili i olje i en kjele sammen med spisskummen, nellik, koriander og ingefær i fem minutter.
2. Skyll og drypp av linsene og kikertene i en sil. Hell dem i kjelen, og rør i ca. to minutter. Tilsett buljong, la suppen småkoke ved svak varme i ca. 40 minutter. Blend suppen og varm den så den blir gjennomvarm. Tilsett kokosmelk, kok opp suppen, og smak til med salt og pepper.
3. Skjær kyllingfiletene i munnfullstykker. Stek dem i olje i en stekepanne sammen med finsnittet chili, salt og pepper.
4. Servering: Anrett suppen i skåler, og server med stekt kylling og brød. Dryss med sesamfrø og fersk koriander.
God middag!