KOKOS: Super suppe med kokosmelk! Foto: All Over Press
KOKOS: Super suppe med kokosmelk! Foto: All Over Press Vis mer

Kyllingbryst

Krydret linsesuppe med kyllingbiter

Nellik, spisskummen, chili og koriander. Prøv denne smakfulle suppen!

Tid beregnet på denne retten: 50 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 400 g kyllingbrystfilet
  • 1 ss olje til steking
  • ½ fersk rød chili
  • salt og nykvernet pepper

Linsesuppe

  • 1 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • ½ fersk rød chili
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ss ferskrevet ingefær
  • 100 g grønne linser
  • 300 g kikerter (bløtlagte eller fra boks)
  • 1 l god grønnsakbuljong
  • 1 boks kokosmelk (4 dl)
  • salt og nykvernet pepper

Til servering

  • grovt brød
  • svarte sesamfrø
  • fersk koriander
TIPS: Spander på deg godt, hjemmelaget brød til denne! Foto: All Over Press
TIPS: Spander på deg godt, hjemmelaget brød til denne! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Linsesuppe: Skrell løk og hvitløk, og finhakk dem. Rens chilien og finhakk den. Stek løk, hvitløk og chili i olje i en kjele sammen med spisskummen, nellik, koriander og ingefær i fem minutter. 
2. Skyll og drypp av linsene og kikertene i en sil. Hell dem i kjelen, og rør i ca. to minutter. Tilsett buljong, la suppen småkoke ved svak varme i ca. 40 minutter. Blend suppen og varm den så den blir gjennomvarm. Tilsett kokosmelk, kok opp suppen, og smak til med salt og pepper.
3. Skjær kyllingfiletene i munnfullstykker. Stek dem i olje i en stekepanne sammen med finsnittet chili, salt og pepper.
4. Servering: Anrett suppen i skåler, og server med stekt kylling og brød. Dryss med sesamfrø og fersk koriander.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: