HJEMMELAGET IS: Blåbær- og kardemomme- semifreddo smaker himmelsk godt. Spar litt bær til servering - det er friskt og deilig. FOTO: Kirsi-Maja Savola, Arto Vuohelainen og PR
HJEMMELAGET IS: Blåbær- og kardemomme- semifreddo smaker himmelsk godt. Spar litt bær til servering - det er friskt og deilig. FOTO: Kirsi-Maja Savola, Arto Vuohelainen og PRVis mer

Hjemmelaget is:

Krydret, salt og helt fantastisk!

Kardemomme, mascarpone, lakris og lavendel – gi de iskalde klassikerne en kjærlig vri med overraskende smak!

Blåbær- og kardemomme- semifreddo

6–8 porsjoner

Ingredienser:

  • 3 egg
  • 2 eggeplommer
  • 2 ½ dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • ¼ ts kardemomme
  • 2–3 dl blåbær

Slik gjør du:

  1. Ha egg, eggeplommer og sukker i en bolle. Del vanilje-stangen, og ha frøene i eggemassen. Sett bollen over vannbad, og rør til massen er tykk og kremet, i ca. 6–8 minutter.
  2. Ta bollen av vannbadet, og fortsett med å piske til massen er avkjølt. Pisk kremfløten, og vend den forsiktig i eggemassen. Tilsett kardemomme.
  3. Legg lagvis med iskremmasse og blåbær i en form. Sett den i fryseren i minst 6 timer.

LES OGSÅ: Ummm! Mørk sjokoladenytelse

PISTASIE- OG SITRONISPINNER: Lemoncurd er tradisjonelt tilbehør til scones i Storbritannia, men du kan også bruke kremen i kaker eller, som her, i is. Den er laget på både egg og smør og har derfor en fet konsistens i motsetning til marmelader.
PISTASIE- OG SITRONISPINNER: Lemoncurd er tradisjonelt tilbehør til scones i Storbritannia, men du kan også bruke kremen i kaker eller, som her, i is. Den er laget på både egg og smør og har derfor en fet konsistens i motsetning til marmelader. Vis mer

Pistasie- og sitronispinner

6–8 stk

Ingredienser:

  • 1 ½ dl sukker
  • 3 eggeplommer
  • 2 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 300 g crème fraîche
  • 3/4 dl pistasienøtter
  • 6–8 isformer

Lemoncurd:

  • 1 ½ usprøytet sitron, skallet og saften
  • 2 dl melis
  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 50 g smør
  • 2 ss sitronlikør

Slik gjør du:

  1. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
  2. Pisk kremfløten stiv, og tilsett frøene fra vaniljestangen og crème fraîche. Vend det i eggedosisen.
  3. Hakk pistasienøtter, og hell dem i blandingen. Varm sitronlikøren og sitronsaften.
  4. Lemoncurd: Riv sitronskallet, og press ut saften. Ha melis, sitronsaft, sitronskall og egg i en kjele. Varm opp blandingen under konstant omrøring til den koker. Kok lemoncurden over svak varme til den tykner. Ta kjelen av varmen, og tilsett smør. Rør rundt til smøret er smeltet og massen er glatt. Avkjøl, og oppbevar den i kjøleskapet.
  5. Fordel isen og likørblandingen i formene, og legg dem i fryseren. Sett en pinne i når isen er litt avkjølt, ikke helt frosset. Frys fram til neste dag. Ta isen forsiktig ut av formene.

LES OGSÅ: Her kan du spare 350 kilokalorier

NØTTEPARFAIT MED PEANØTTER: Det smarte ved parfait er at med pisket krem har du ikke bruk for en ismaskin.
NØTTEPARFAIT MED PEANØTTER: Det smarte ved parfait er at med pisket krem har du ikke bruk for en ismaskin. Vis mer

Nøtteparfait med peanøttsmør

6–8 porsjoner

Ingredienser:

  • 3 egg
  • 2 eggeplommer
  • 2 ½ dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 250 g mascarpone
  • 1 ½ dl peanøttsmør
  • 2 ½ dl kremfløte
  • 120 g blandede nøtter

Slik gjør du:

  1. Ha egg, eggeplommer, sukker og frøene fra vaniljestangen i en bolle, og plasser det over vannbad. Rør rundt i ca. 6–8 minutter, til blandingen er tykk og kremet. Ta bollen av vannbadet, og fortsett med å røre til blandingen er avkjølt.
  2. Tilsett mascarpone og peanøttsmør. Pisk kremfløten, og tilsett den forsiktig i blandingen.
  3. Hakk nøttene. Legg parfaiten i en beholder lagvis med iskrem og nøtter. Sett den i fryseren i minst seks timer, og server med saltet karamellsaus.

LES OGSÅ: Is som hjelper deg å holde vekta

ISKJEKS MED LAKRISIS: Salmiakksmaken består av lakris, sukker, stivelse, lakrisrotsekstrakt og ammoniumklorid, som gir den skarpe, salte smaken.
ISKJEKS MED LAKRISIS: Salmiakksmaken består av lakris, sukker, stivelse, lakrisrotsekstrakt og ammoniumklorid, som gir den skarpe, salte smaken. Vis mer

Iskjeks med lakrisis

6–8 stk

Ingredienser:

Iskrem:

  • 2 dl kremfløte
  • 4 dl helmelk
  • 4–5 eggeplommer
  • 1 ½ dl sukker
  • ½ dl knuste tyrkisk pepperdrops

Lakrissaus:

  • 100 g salt lakris
  • 2 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang

Pynt:

  • 6–8 iskjeks
  • 100 g hvite sjokoladeknapper
  • 1 dl lakrisstrøssel

Slik gjør du:

  1. Ha kremfløte og melk i en kjele, og kok opp. Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett eggeplommene i melken under omrøring, og skru ned varmen.
  2. Pisk blandingen i 8–10 minutter, til den tykner. Avkjøl helt i kjøleskapet. Ha massen i ismaskinen, og kjør i ca. en halv time. Rør til slutt tyrkisk pepper og halvparten av lakrissausen i. Hell blandingen i en boks lagvis med resten av sausen. Sett i fryseren i et par timer, til den er frossen.
  3. Lakrissaus: Hakk lakrisen, og ha den i en kjele sammen med kremfløte og vanilje. Kok opp, og rør rundt over middels varme til lakrisen er smeltet. La det stå et par minutter, ta deretter kjelen av varmen, og la den avkjøles.
  4. Pynt: Hell sjokoladeknappene i en tykkbunnet kjele (spar litt til pynt), og varm langsomt opp under omrøring, til sjokoladen er smeltet. Flytt kjelen fra varmen, og hell strøsselet i en skål. Dypp først kjekskanten i sjokoladen og deretter i strøsselet. Legg til slutt en kule is i kjeksen.

LES OGSÅ: - Ja, nordmenn elsker iskrem!

LAVENDELSOFTIS MED DULCE DE LECHE: Pass på ikke å la lavendelen trekke for lenge, da kan kremen få en såpeaktig smak.
LAVENDELSOFTIS MED DULCE DE LECHE: Pass på ikke å la lavendelen trekke for lenge, da kan kremen få en såpeaktig smak. Vis mer

Lavendelsoftis med dulce de leche

4–6 porsjoner

Ingredienser:

  • 2 ¼ dl helmelk
  • 2 ¾ dl kremfløte
  • 1 klype salt
  • 2 ss friske eller tørkede lavendelblomster (uten stilk)
  • 6 eggeplommer
  • 125 g sukker

Saltet dulce de leche:

  • 1 boks kondensert melk
  • ½–1 ts havsalt

Slik gjør du:

  1. Lavendelsoftis: Hell melk, kremfløte og salt i en kjele. Tilsett lavendelblomster, og varm det opp til rett under kokepunktet. Fjern kjelen fra varmen, legg lokk på, og la lavendelfløten trekke i ca. 10 minutter.
  2. Sikt lavendelfløten, og varm den lett opp igjen i en kjele. Pisk eggeplommer og sukker lett sammen i en bolle. Hell litt av den varme lavendelfløten i de sammenpiskede eggeplommene under konstant pisking. Hell deretter resten av den varme lavendelfløten i. Hell det hele tilbake i kjelen, og varm kremen ved svak varme under omrøring, så den tykner – kremen må ikke koke! Hell kremen gjennom en sikt over i en bolle, og avkjøl under omrøring. Sett i kjøleskapet til den er kald.
  3. Hell kremen i ismaskinen, og kjør til den har fått en kremet konsistens som ligner softis.
  4. Saltet dulce de leche: Legg den uåpnede boksen kondensert melk i en kjele, og hell vann over så den er helt dekket. Kok i 2–3 timer ved lav varme, avhengig av hvor tykk du vil ha sausen. Ta boksen opp av vannet. Ta av lokket og rør saltet i. Legg lagvis iskrem og dulce de leche i glass, og server.

LES OGSÅ: Trikset som gir den klassiske gulrotkaken et skikkelig løft!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: