SMULDREPAI: Sjesken på noe godt? Dakan vi anbefale denne deilige smuldrepaien! FOTO: Nina Malling
SMULDREPAI: Sjesken på noe godt? Dakan vi anbefale denne deilige smuldrepaien! FOTO: Nina MallingVis mer

Smuldrepai:

Krydret smuldrepai

Server gjerne med vaniljeis, crème fraîche eller pisket krem.

Julekrydret smuldrepai med eple og marsipan

6 porsjoner/ Tid: 20 min/ Steketid: 45 min

Ingredienser:

  • 800 g epler
  • 3 ss sukker
  • 1 ss kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts allehånde
  • 1/5 ts revet ingefær
  • 150 g havregryn
  • 150 g hvetemel
  • 75 sukker
  • 1 ts vaniljepulver
  • litt salt
  • 175 g kaldt smør
  • 150 g marsipan
  • 150 g mandler
  • 1 paiform, cirka 20 cm i diameter
  • Smør til formen

LES OGSÅ: Oppdater julekakene med et hint av nye smaker!

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Skrell eplene, fjerne kjernen, og del eplene i terninger. Bland dem med 3 ss sukker, kanel, kardemomme, allehånde og ingefær i en bolle.
  3. Smør paiformen, og fordel epleblandingen i formen.
  4. Rør havregryn, mel, sukker og vaniljepulver sammen, og smuldre inn smøret.
  5. Riv marsipan grovt på et rivjern, og hakk mandlene grovt. Rør det inn i smuldredeigen, og fordel jevnt over eplene i paiformen.
  6. Stek i ovnen i cirka 45 minutter, til den er sprø og gyllen.

LES OGSÅ: Til denne desserten trenger du kun to ingredienser!

Delta i konkurranse:

Saker spesielt utvalgt for deg:

Mest populære saker: