GLUTENFRI KAKE: Mandel- og havremel har ikke samme heveeffekt som hvetemel, men de tilfører masse god smak. FOTO: Winnie Methmann
GLUTENFRI KAKE: Mandel- og havremel har ikke samme heveeffekt som hvetemel, men de tilfører masse god smak. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Glutenfri kake:

Krydret, søt og god!

Denne glutenfrie kaken vil garantert falle i smak.

Publisert

Glutenfri kake med tørket frukt, krydder og sjokolade

8–10 porsjoner / Tid: 10 min + 1 time steketid

Ingredienser:

Pynt:

LES OGSÅ: Til denne desserten trenger du kun to ingredienser!

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175°.
  2. Ha mandelmel, havremel, natron, bakepulver, dadler (sørg for at de et steinfrie), aprikoser, appelsinsaft og -skall i en foodprosessor, og bland til du har en klissete, grov masse.
  3. Tilsett krydderne, smøret i små terninger og egg, og bland igjen til en jevn deig.
  4. Hakk sjokoladen, og vend den i deigen.
  5. Kle bunnen av kakeformen med bakepapir, og smør sidene med smør.
  6. Hell deigen i springformen, og stek i 60 minutter. La kaken kjøle seg ned i formen på en rist.
  7. Smelt sjokoladen, og ha den over den avkjølte kaken. Pynt med granateplekjernene, og la sjokoladen stivne før servering.

LES OGSÅ: Litt sunnere vafler med deilig topping!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer