Glutenfri kake med tørket frukt, krydder og sjokolade
8–10 porsjoner / Tid: 10 min + 1 time steketid
Ingredienser:
- 150 g mandelmel
- 100 g havremel
- 1 ts bakepulver
- ½ ts natron
- 150 g tørkede dadler
- 100 g tørkede aprikoser
- saft og skall av 1 appelsin
- 1 ts vaniljepulver
- 2 ts kanel
- ½ ts allehånde
- ½ ts kardemomme
- ½ ts ingefærpulver
- 1 knvispiss salt
- 100 g mykt smør
- 3 egg
- 100 g mørk sjokolade
- 1 springform, 24 cm i diameter
- smør til formen
Pynt:
- 100 g sjokolade
- kjerner av ½ granateple
LES OGSÅ: Til denne desserten trenger du kun to ingredienser!
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175°.
- Ha mandelmel, havremel, natron, bakepulver, dadler (sørg for at de et steinfrie), aprikoser, appelsinsaft og -skall i en foodprosessor, og bland til du har en klissete, grov masse.
- Tilsett krydderne, smøret i små terninger og egg, og bland igjen til en jevn deig.
- Hakk sjokoladen, og vend den i deigen.
- Kle bunnen av kakeformen med bakepapir, og smør sidene med smør.
- Hell deigen i springformen, og stek i 60 minutter. La kaken kjøle seg ned i formen på en rist.
- Smelt sjokoladen, og ha den over den avkjølte kaken. Pynt med granateplekjernene, og la sjokoladen stivne før servering.
LES OGSÅ: Litt sunnere vafler med deilig topping!