Glutenfri kake:

Krydret, søt og god!

Denne glutenfrie kaken vil garantert falle i smak.

GLUTENFRI KAKE: Mandel- og havremel har ikke samme heveeffekt som hvetemel, men de tilfører masse god smak. FOTO: Winnie Methmann
GLUTENFRI KAKE: Mandel- og havremel har ikke samme heveeffekt som hvetemel, men de tilfører masse god smak. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Glutenfri kake med tørket frukt, krydder og sjokolade

8–10 porsjoner / Tid: 10 min + 1 time steketid

Ingredienser:

  • 150 g mandelmel
  • 100 g havremel
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 150 g tørkede dadler
  • 100 g tørkede aprikoser
  • saft og skall av 1 appelsin
  • 1 ts vaniljepulver
  • 2 ts kanel
  • ½ ts allehånde
  • ½ ts kardemomme
  • ½ ts ingefærpulver
  • 1 knvispiss salt
  • 100 g mykt smør
  • 3 egg
  • 100 g mørk sjokolade
  • 1 springform, 24 cm i diameter
  • smør til formen

Pynt:

  • 100 g sjokolade
  • kjerner av ½ granateple

LES OGSÅ: Til denne desserten trenger du kun to ingredienser!

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175°.
  2. Ha mandelmel, havremel, natron, bakepulver, dadler (sørg for at de et steinfrie), aprikoser, appelsinsaft og -skall i en foodprosessor, og bland til du har en klissete, grov masse.
  3. Tilsett krydderne, smøret i små terninger og egg, og bland igjen til en jevn deig.
  4. Hakk sjokoladen, og vend den i deigen.
  5. Kle bunnen av kakeformen med bakepapir, og smør sidene med smør.
  6. Hell deigen i springformen, og stek i 60 minutter. La kaken kjøle seg ned i formen på en rist.
  7. Smelt sjokoladen, og ha den over den avkjølte kaken. Pynt med granateplekjernene, og la sjokoladen stivne før servering.

LES OGSÅ: Litt sunnere vafler med deilig topping!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer