GLUTENFRI KAKE: Mandel- og havremel har ikke samme heveeffekt som hvetemel, men de tilfører masse god smak. FOTO: Winnie Methmann
GLUTENFRI KAKE: Mandel- og havremel har ikke samme heveeffekt som hvetemel, men de tilfører masse god smak. FOTO: Winnie MethmannVis mer

Glutenfri kake:

Krydret, søt og god!

Denne glutenfrie kaken vil garantert falle i smak.

Glutenfri kake med tørket frukt, krydder og sjokolade

8–10 porsjoner / Tid: 10 min + 1 time steketid

Ingredienser:

  • 150 g mandelmel
  • 100 g havremel
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 150 g tørkede dadler
  • 100 g tørkede aprikoser
  • saft og skall av 1 appelsin
  • 1 ts vaniljepulver
  • 2 ts kanel
  • ½ ts allehånde
  • ½ ts kardemomme
  • ½ ts ingefærpulver
  • 1 knvispiss salt
  • 100 g mykt smør
  • 3 egg
  • 100 g mørk sjokolade
  • 1 springform, 24 cm i diameter
  • smør til formen

Pynt:

  • 100 g sjokolade
  • kjerner av ½ granateple

LES OGSÅ: Til denne desserten trenger du kun to ingredienser!

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175°.
  2. Ha mandelmel, havremel, natron, bakepulver, dadler (sørg for at de et steinfrie), aprikoser, appelsinsaft og -skall i en foodprosessor, og bland til du har en klissete, grov masse.
  3. Tilsett krydderne, smøret i små terninger og egg, og bland igjen til en jevn deig.
  4. Hakk sjokoladen, og vend den i deigen.
  5. Kle bunnen av kakeformen med bakepapir, og smør sidene med smør.
  6. Hell deigen i springformen, og stek i 60 minutter. La kaken kjøle seg ned i formen på en rist.
  7. Smelt sjokoladen, og ha den over den avkjølte kaken. Pynt med granateplekjernene, og la sjokoladen stivne før servering.

LES OGSÅ: Litt sunnere vafler med deilig topping!

Saker spesielt utvalgt for deg:

Mest populære saker: