Dette er en klassisk norsk dessert, som er veldig enkel å lage. Trollkrem er mest vanlig på høsten, når man får tak i friske tyttebær.
Bruken av tyttebær i denne desserten er trolig en forklaring på det litt spesielle navnet, trollkrem.
For trollbær er en samlebetegnelse for alle slags uspiselige bær.

Betegnelsen kan altså vise til at de sure tyttebærne ble velsmakende i kombinasjon med sukker og eggehviter.
I Grete Roedes forfriskende variant av trollkrem er tyttebærne byttet ut med blåbær og solbær.
- Bær er kalorifattige, fiberrike og er proppfulle av antioksidanter, forteller Jeanette Roede, som er kommunikasjonssjef og kostholdsekspert i Grete Roede AS.
Så her kan du kose deg og unngå dårlig samvittighet på en gang!
LES OGSÅ: De 4 sunneste bær og fruktsortene
Dette er oppskriften (4 porsjoner):
Du trenger:

• 1 1/2 dl blåbær
• 1 1/2 dl solbær
• 1 dl sukker
• 1 ts vaniljesukker
• 2 stk eggehvite
• 1 kvast sitronmelisse
Slik gjør du:
Pisk eggehvitene med sukkeret og 2 dl bær til tykt skum. Vend inn resten av bærene og smak til med vaniljesukker.
Server trollkrem straks og pynt evt. med noen friske bær og sitronmelisse på toppen. Du kan også bruke bare en type bær, og gjerne halvtinte bær.
Næringsfakta: 113 kcal per porsjon
Finn flere gode dessert-oppskrifter på Greteroede.no!
Se flere Lett, rett & slett-oppskrifter nedenfor:
Vi gjør oppmerksom på at Aller Media er deleier i Grete Roede AS.