Dette er en klassisk norsk dessert, som er veldig enkel å lage. Trollkrem er mest vanlig på høsten, når man får tak i friske tyttebær.
Bruken av tyttebær i denne desserten er trolig en forklaring på det litt spesielle navnet, trollkrem.
For trollbær er en samlebetegnelse for alle slags uspiselige bær.
Betegnelsen kan altså vise til at de sure tyttebærne ble velsmakende i kombinasjon med sukker og eggehviter.
I Grete Roedes forfriskende variant av trollkrem er tyttebærne byttet ut med blåbær og solbær.
- Bær er kalorifattige, fiberrike og er proppfulle av antioksidanter, forteller Jeanette Roede, som er kommunikasjonssjef og kostholdsekspert i Grete Roede AS.
Så her kan du kose deg og unngå dårlig samvittighet på en gang!
LES OGSÅ: De 4 sunneste bær og fruktsortene
Dette er oppskriften (4 porsjoner):
Du trenger:
• 1 1/2 dl blåbær • 1 1/2 dl solbær • 1 dl sukker • 1 ts vaniljesukker • 2 stk eggehvite • 1 kvast sitronmelisse
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger