Ukens Matplan

Kylling i form med tomater og rødløk

Nydelige kyllinglår med indisk krydder og saftige smaker.

NYDELIG: Saftig kylling med masse smak. Legg løk og små tomater i formen, det blir en nydelig stekesjy! Foto: All Over Press
NYDELIG: Saftig kylling med masse smak. Legg løk og små tomater i formen, det blir en nydelig stekesjy! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 20 minutter. Steketid: 45 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 4 store kyllinglår (ca. 800 g)
  • 1–2 ss garam masala
  • salt
  • 400 g cherrytomater på stilk
  • 6 mellomstore rødløk
  • 3 hvitløkfedd
  • 1 ½ ss olje
  • 1 sitron, saften
  • en håndfull persille

Tilbehør

  • 2 ½ dl grov bulgur
  • 5 dl vann
  • ½ ts salt
  • 1 ss olivenolje
TIPS: Pass på at kyllingen blir gjennomstekt så de ikke er røde langs beina, men heller ikke mer – da blir kjøttet tørt. Foto: All Over Press
TIPS: Pass på at kyllingen blir gjennomstekt så de ikke er røde langs beina, men heller ikke mer – da blir kjøttet tørt. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Klapp kyllinglårene tørre. Legg dem i en stor ildfast form og dryss over garam masala og salt. Skyll tomatene og skrell løk og hvitløk. Del løken i 4–6 båter. Fordel alt i formen og drypp over olje og sitronsaft. Sett fatet i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter til kyllinglårene er gjennomstekt.

2. Kok bulguren i lettsaltet vann i 12 minutter under lokk. Slå av varmen og la stå i 10 minutter. Rør gjennom med en gaffel og bland i olje.

3. Server kyllingen rett fra formen med et dryss hakket persille over. Og bruk den deilige stekesjyen fra formen som saus.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer