EN GOD START PÅ UKEN: Kos deg med denne smakfulle retten i dag! Foto: All Over Press
EN GOD START PÅ UKEN: Kos deg med denne smakfulle retten i dag! Foto: All Over Press Vis mer

Mat

Kylling i karri

Start uken med en spicy kyllingrett!

Tid beregnet på denne retten: 40 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 1 eple, revet
  • 2 gulrøtter, revne
  • 1 løk, revet
  • 1 pastinakk, revet
  • olivenolje
  • 1½ ss karri (eller etter smak)
  • 5‒7 dl vann eller grønnsakbuljong
  • 2 kyllingbryst
  • 1 dl kremfløte
  • salt
     

Tips: Du kan også lage den helt tradisjonelt med en hel kylling. Bruk da kokevannet fra kyllingen i sausen.

KLASSISK: Helt klassisk og med en smak av fløte. Har du fløteforbud om mandagen, kan den utelates. Foto: All Over Press
KLASSISK: Helt klassisk og med en smak av fløte. Har du fløteforbud om mandagen, kan den utelates. Foto: All Over Press Vis mer

Topping:

  • 1 eple i terninger
  • litt frisk, revet timian

Tilbehør:

  • kokt ris, gjerne fullkornsris

Slik gjør du:

1. Sauter eple, gulrøtter, løk og pastinakk i olivenolje i en stor gryte. La det sautere i 4‒6 minutter uten at det tar farge. Tilsett karri, og la den sautere med i et halvt minutt.

2. Hell på vann eller buljong, og la sausen putre i 10‒15 minutter under lokk. Se etter om det er for lite væske. Imens posjerer du kyllingbrystene i saltet vann i ca. 15 minutter. La dem trekke i 5‒10 minutter.

3. Riv kyllingen i munnfullstore biter. Kjør sausen glatt med en stavmikser, og tilsett fløte. Ha i kyllingen og gi alt sammen et kjapt oppkok så retten blir gjennomvarm. Smak til med salt, og server med en gang toppet med eple og litt timian og kokt ris.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: