KINA: Daikon, også kalt kinareddik eller vinterreddik, er deilig, sprøtt tilbehør. Her serveres den med litt sursøt dressing og blir supert følge til en rask wokrett. Foto: All Over Press
KINA: Daikon, også kalt kinareddik eller vinterreddik, er deilig, sprøtt tilbehør. Her serveres den med litt sursøt dressing og blir supert følge til en rask wokrett. Foto: All Over PressVis mer

Ukens Matplan

Kylling med brokkoli og daikonsalat

Herlig frisk og deilig kyllingrett. God start på uken!

Tid beregnet på denne retten: 40 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

 

Ingredienser:

  • 2 kyllingbryst i strimler
  • litt olje til steking
  • 2 ts sukker
  • ½ dl soyasaus
  • 2 ss limesaft
  • ½ dl vann
  • 1 brokkoli i små buketter

Salat

  • ½ daikon (kinareddik)
  • 1 ts flaksalt
  • ½ dl risvineddik
  • 2 ss sukker
  • ½ bunt reddiker

Tilbehør

  • kokt fullkornsris
TIPS: Daikonsalaten kan også brukes som tilbehør til curryretter eller sushi. Den holder seg i kjøleskap i 1‒2 dager. Foto: All Over Press
TIPS: Daikonsalaten kan også brukes som tilbehør til curryretter eller sushi. Den holder seg i kjøleskap i 1‒2 dager. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skrell daikonen og skjær den i tynne strimler (julienne), eller riv den grovt. Ha den i en sil, vend den med salt, og la den trekke i 10 minutter.

2. Imens varmer du eddik og sukker til sukkeret er smeltet. Skjær reddikene i tynne skiver, og ha dem i kaldt vann. Klem den revne daikonen forsiktig og vend den sammen med den lune dressingen. La den trekke i kjøleskapet til servering.

3. Brun kyllingen i litt olje i en varm wok eller stor gryte. Ha i sukker, soyasaus, lime, vann og små brokkolibuketter. La det dampe under lokk i 2‒3 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og brokkolien er ferdig, men ikke ihjelkokt. Server kylling med reddiksalat pyntet med skiver reddikskiver, og kokt ris ved siden av.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: