Soyamarinade

Kylling med honning, sesamfrø og nudelsalat

Nydelig asiatisk marinade gjør at denne retten smaker komplett!

NAM: Det både ser vakkert ut og smaker helt fantastisk! Foto: All Over Press
NAM: Det både ser vakkert ut og smaker helt fantastisk! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
​Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 1 hel kylling

Soyamarinade

  • ½ dl soyasaus
  • 1 dl honning
  • 1 hvitløkfedd
  • 3 ss sesamfrø
  • saft av 1 sitron

Nudelsalat

  • 200 g eggnudler
  • 4 gulrøtter
  • 1 rødløk
  • 300 g spisskål
  • 1 bunt koriander
  • saft av 1 lime
  • 4 ss sesamolje
TIPS: Denne marinaden er nydelig til det meste. Lag litt ekstra. Foto: All Over Press
TIPS: Denne marinaden er nydelig til det meste. Lag litt ekstra. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Soyamarinade: Rør sammen soyasaus, honning, presset hvitløk, sesamfrø og sitronsaft. Del kyllingen i åtte stykker, og legg dem i en frysepose sammen med soyamarinaden. La kjøttet marinere i 20 minutter mens det står kjølig. 
2. Sett ovnen på 200 grader. Stek kjøttet i ovnen i 30 minutter.
3. Nudelsalat: Legg nudlene i en bolle, og hell 1 ½ l kokende vann over dem. La dem trekke i 10–12 minutter, til de er møre. Hell av vannet. Skrell gulrøtter og løk. Finsnitt spisskål, gulrøtter og rødløk. Legg grønnsakene i bollen sammen med nudlene. Bland plukket koriander i nudelsalaten, bruk gjerne hendene. 
4. Rør sammen limesaft og sesamolje, hell det over salaten og bland godt. Server nudelsalaten som tilbehør til kyllingen.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer