Tid beregnet på denne retten: 40 minutter
Antall posjoner i denne oppskriften: 2
Ingredienser:
- 4–6 kyllinglår
- olivenolje
- salt
- 2 økologiske sitroner
- 4 kvister rosmarin
- 400 g brokkoli
- 2 fedd hvitløk
- salt
- 150 g ricotta
- 1 ts finrevet skall av en økologisk sitron
- 50 g revet parmesan
- salt
Tilbehør
- stekte poteter
- salat

Slik gjør du:
1. Tørk kyllinglårene med litt kjøkkenpapir, og brun dem grundig i olivenolje i en stor, varm panne i ca. 10 minutter. Press saften av 1 sitron over dem. La sitronsaften fordampe, krydre med salt.
2. Skjær den andre sitronen i skiver. Legg grove rosmarinkvister og sitronskiver på kyllingen, og la steke i ytterligere 15‒20 minutter, til den er gjennomstekt.
3. Imens deler du brokkolien i buketter, og koker den helt mør i saltet vann sammen med hvitløk. Hell av vannet, og la det dampe litt av. Blend brokkoli og hvitløk med en stavmikser eller i kjøkkenmaskin. Tilsett ricotta og litt revet sitronskall. Blend igjen, og rør inn revet parmesan i til slutt. Server sitronkyllingen sammen med brokkolikrem, stekte poteter og salat.
God middag!