Ukens Matplan

Kylling med sitron, rosmarin og brokkolipuré

Denne mandagen passer det med kylling med denne herlige brokkolikremen!

VI LOVER: Denne brokkolikremen kommer til å bli en av dine favoritter, både til kylling og annet! Foto: All Over Press
VI LOVER: Denne brokkolikremen kommer til å bli en av dine favoritter, både til kylling og annet! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 40 minutter
Antall posjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 4–6 kyllinglår
  • olivenolje
  • salt
  • 2 økologiske sitroner
  • 4 kvister rosmarin
  • 400 g brokkoli
  • 2 fedd hvitløk
  • salt
  • 150 g ricotta
  • 1 ts finrevet skall av en økologisk sitron
  • 50 g revet parmesan
  • salt

Tilbehør

  • stekte poteter
  • salat
TIPS: Retten kan selvfølgelig også lages med kyllingbryst. Forkort da steketiden noe. Foto: All Over Press
TIPS: Retten kan selvfølgelig også lages med kyllingbryst. Forkort da steketiden noe. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Tørk kyllinglårene med litt kjøkkenpapir, og brun dem grundig i olivenolje i en stor, varm panne i ca. 10 minutter. Press saften av 1 sitron over dem. La sitronsaften fordampe, krydre med salt.
2. Skjær den andre sitronen i skiver. Legg grove rosmarinkvister og sitronskiver på kyllingen, og la steke i ytterligere 15‒20 minutter, til den er gjennomstekt.
3. Imens deler du brokkolien i buketter, og koker den helt mør i saltet vann sammen med hvitløk. Hell av vannet, og la det dampe litt av. Blend brokkoli og hvitløk med en stavmikser eller i kjøkkenmaskin. Tilsett ricotta og litt revet sitronskall. Blend igjen, og rør inn revet parmesan i til slutt. Server sitronkyllingen sammen med brokkolikrem, stekte poteter og salat.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer