SPICY ASIATISK: Denne retten har de gode asiatiske smakene fra soyasaus, fish sauce og chilli. Hvis du ikke vil ha det for sterkt, kan du fjerne frø og frøvegger fra chilien. Foto: All Over Press
SPICY ASIATISK: Denne retten har de gode asiatiske smakene fra soyasaus, fish sauce og chilli. Hvis du ikke vil ha det for sterkt, kan du fjerne frø og frøvegger fra chilien. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Kylling med soyasaus, savoykål og nudler

Spicy asiatisk kylling er nydelig denne onsdagen!

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter

Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 50–75 g risnudler
  • 1 stk. sitrongress
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ss sukker
  • ¼ dl fish sauce
  • ½ dl soya
  • 1 rød chili, hakket
  • 2 kyllingbryst
  • litt olje til steking
  • ½ savoykål i strimler
  • litt limesaft
  • 50 g saltede peanøtter
TIPS: Du kan selvsagt spise retten uten nudler, enten som den er, eller kanskje med fullkornsris i stedet. Foto: All Over Press
TIPS: Du kan selvsagt spise retten uten nudler, enten som den er, eller kanskje med fullkornsris i stedet. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Gi risnudlene et kort oppkok. Hell av vannet. Pill bort det ytterste bladlaget av sitrongresset, og kast det.

2. Finhakk sitrongresset, og rør det sammen med hvitløk, sukker, fish sauce, soyasaus og chili. Skjær kyllingen i strimler, og vend den i marinaden. La kyllingen trekke i 10 minutter i romtemperatur, eller natten over i kjøleskap.

3. Ta kyllingen ut av marinaden (ikke kast den), og stek kjøttet i olje i en supervarm wok eller stor gryte. Ha i kål, og stek videre på høy temperatur. Hell over marinaden, og kok opp.

4. Smak til med lime og fishsauce, og vend nudlene inn i retten. Server straks toppet med peanøtter.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: