PRØV DET: Stekt salat høres kanskje litt rart ut, men gi det en sjanse! Foto: All Over Press
PRØV DET: Stekt salat høres kanskje litt rart ut, men gi det en sjanse! Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Kylling med stekt salat og syltet løk

Har du prøvd stekt salat? Det passer fortreffelig til denne kyllingretten.

Publisert

Tid beregnet på dette retten: 2,5 timer
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

Ristede poteter

Syltet løk

Stekt salat

Til servering

SYLTET LØK: Det er enkelt å sylte. Du trenger bare edikk, sukker og vann. Foto: All Over Press
SYLTET LØK: Det er enkelt å sylte. Du trenger bare edikk, sukker og vann. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Del kyllingen i fire og legg stykkene i en langpanne med bakepapir. Drypp med olje, krydre med salt og pepper og stek dem i ovn på 200 grader i 55 minutter.

2. Skrubb potetene og kok dem møre. Hell av vannet, tilsett smør og rist potetene lett i kjelen. Krydre med salt og pepper.

3. Syltet løk: Skrell løken og skjær dem i båter. Kok en lake av vann, eddik og sukker og hell den over løken. La løken trekke, gjerne et par timer.

4. Stekt salat: Skjær hjertesalaten i båter og stek dem i en stekepanne ved høy varme så de får striper. Server kyllingen med skiver av skinke, mynteblader, stekt salat og syltet løk, og hell litt av laken fra løken over salaten.

God middag!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer