Tid beregnet på denne retten: 2 timer og 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2
Ingredienser:
- 300 g kikerter lagt i bløt over natten
- 3‒4 hele kyllinglår
- olje til steking
- 1 løk, hakket
- 2 hvitløkfedd, hakket
- 2 ss hakket ingefær
- 1 ss garam masala
- 1 ss smør
- 1 boks hakkede tomater, 400 ml
- ca. 2 dl kokevann fra kikertene
- 200 g små tomater
- 100 g babyspinat
- 200 g gresk yoghurt 10 %
- salt
Tilbehør:
- lune nanbrød
- mangochutney

Slik gjør du:
1. Skyll kikertene, og kok dem møre i usaltet vann (1‒2 timer). Hell av vannet, men ikke kast det. Legg 1/3 av kikertene (gjerne i noe av kokevannet) i kjøleskap til torsdag.
2. Del kyllinglårene på midten. Brun dem i litt olje i en stor gryte. Ha løk, hvitløk, ingefær, garam masala og smør i gryten, og la det surre kort med. Tilsett hakkede tomater, og la kyllingen småkoke i 20‒25 minutter, eller til den er gjennomkokt. Tilsett kokevann fra kikertene underveis, slik atretten ikke blir for tørr.
3. Ha i små tomater, og la dem koke med i 1‒2 minutter. Tilsett kikerter og spinat, og gi det hele et kort oppkok.
4. Tilsett yoghurt helt til slutt, og varm kort opp. Smak til med salt, og server straks med naanbrod og chutney til.
God middag!