<strong>VÅR:</strong> Friske asparges er vårens konge på middagsbordet. Og de tynne, fine er aller mest delikat! Foto: All Over Press
VÅR: Friske asparges er vårens konge på middagsbordet. Og de tynne, fine er aller mest delikat! Foto: All Over Press Vis mer

Kyllingbryst

Kyllingbryst med dampede grønne asparges

Kyllig bakt i hvitvin og parmesan er nydelig på onsdag!

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 45 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 4 kyllingfileter
  • 2 dl hvitvin
  • 20 g smør
  • 1 håndfull fersk timian
  • 2 hvitløkfedd i skiver
  • 4 stykker aluminiumsfolie

Dampede asparges

  • 2 bunter grønne asparges
  • litt olivenolje
  • 25 g parmesan
  • 1 håndfull pinjekjerner
  • salt
<strong>TIPS:</strong> Spis eventuelt brød eller fersk pasta til retten. Foto: All Over Press
TIPS: Spis eventuelt brød eller fersk pasta til retten. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 220 grader. Legg 4 store stykker aluminiumsfolie på bordet, og plasser en kyllingfilet i midten av hver. Brett opp kantene og hell ½ dl hvitvin i hver. Fordel smør, timian og hvitløk (skåret i tynne skiver) oppå kyllingen. Pakk folien godt rundt kyllingen og legg dem på en stekeplate. Stek dem i ovnen i 25 minutter.

2. Brekk av den nederste enden av aspargesen. Kok opp en kjele med lettsaltet vann og legg aspargesene i det kokende vannet i 2–3 minutter.

3. Ta dem opp med en hullsleiv og legg dem på et fat. Drypp over litt olivenolje og dryss med revet parmesan. Rist pinjekjernene lett i en tørr panne med litt salt og dryss dem over aspargesen på fatet. Server som tilbehør til kyllingpakkene.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer