SNADDER: Herlig, enkel rett med rund sennepssaus. Litt fløte må til innimellom. Foto: All Over Press
SNADDER: Herlig, enkel rett med rund sennepssaus. Litt fløte må til innimellom. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Kyllingbryst med grov sennepssaus

Unn deg denne deilige kyllingretten på mandag!

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 2 kyllingbryst
  • litt olivenolje
  • salt

Salat:

  • 3–4 babyfennikler
  • 1 hjertesalat, snittet
  • ½ radicchiosalat, snittet
  • olivenolje
  • mild eddik
  • salt og pepper

Saus:

  • 2 ss finhakket løk
  • olivenolje
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 dl fløte
  • salt og pepper

Tilbehør:

  • kokte poteter
TIPS: Får du ikke tak i små fennikler, kan du bruke én stor – men pass på å skjære den tynt. Foto: All Over Press
TIPS: Får du ikke tak i små fennikler, kan du bruke én stor – men pass på å skjære den tynt. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Stek kyllingbrystene i litt olivenolje i en panne til de er gjennomstekte og gylne. Krydre med salt og pepper.

2. Imens snitter du fenniklene i båter. Vend dem i salaten og rikelig med god olivenolje, litt mild eddik og salt og pepper.

3. Ta kyllingen ut av pannen. Ha i løk, og la den sautere kort. Tilsett begge typer sennep og fløte, og la sausen koke opp. Smak til med salt og pepper. Server stekt kylling sammen med kokte poteter, salat og sennepssaus.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop