Ukens Matplan

Kyllinglår med fennikelsalat

Start uken med denne deilige kyllingretten!

SPRØ: Kyllinglårene blir deilig sprø når de rulles i egg og mandler og stekes i ovnen! Foto: All Over Press
SPRØ: Kyllinglårene blir deilig sprø når de rulles i egg og mandler og stekes i ovnen! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter, steketid: 30 minutterAntall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser

  • 8 kyllinglår
  • 1 egg
  • 70 g mandler, skåldede
  • skall av 1 sitron
  • 1 ts salt og nykvernet pepper
  • ½ dl olivenolje

Sprø poteter

  • 2 bakte poteter
  • 4 timianstilker
  • 1 ts tørket chili
  • salt
  • 3 ss olivenolje

Fennikelsalat

  • 1 fennikel
  • 1 melon
  • 6 stilker koriander
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • litt sukker
  • salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:

1. Pisk egget lett sammen og vend kyllinglårene i blandingen. Kjør mandler, revet sitronskall, salt og pepper fint i en minihakker. Rull kyllinglårene i mandelblandingen og legg dem i en langpanne med bakepapir. Drypp over oljen.

2. Sprø poteter: Skyll potetene og skjær dem i trekanter. Dryss over ferskhakket timian, chili og salt og drypp med olje. Stek kyllinglårene og potetene i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer