SPRØ: Kyllinglårene blir deilig sprø når de rulles i egg og mandler og stekes i ovnen! Foto: All Over Press
SPRØ: Kyllinglårene blir deilig sprø når de rulles i egg og mandler og stekes i ovnen! Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Kyllinglår med fennikelsalat

Start uken med denne deilige kyllingretten!

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter, steketid: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser

Sprø poteter

Fennikelsalat

TIPS: Skålde mandler: Varm mandlene i en kjele med vann (pass på at det ikke koker), ta dem ut av vannet og smett av skallene. Foto: All Over Press
TIPS: Skålde mandler: Varm mandlene i en kjele med vann (pass på at det ikke koker), ta dem ut av vannet og smett av skallene. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Pisk egget lett sammen og vend kyllinglårene i blandingen. Kjør mandler, revet sitronskall, salt og pepper fint i en minihakker. Rull kyllinglårene i mandelblandingen og legg dem i en langpanne med bakepapir. Drypp over oljen.

2. Sprø poteter: Skyll potetene og skjær dem i trekanter. Dryss over ferskhakket timian, chili og salt og drypp med olje. Stek kyllinglårene og potetene i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.

3. Fennikelsalat: Skrell fennikelen og skjær i tynne flak med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Skjær skallet av melonen, del den i to og fjern kjernene med en skje. Skjær melonen i tynne stykker. Rør en dressing av olivenolje, balsamico, sukker, salt og pepper. Bland i fennikel, melon og koriander.

God middag!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer