KYLLINGPAI MED SKINKE: Pai trenger en stund i ovnen, men den tiden kan du bruke til å lage salat og dekke på bordet. Foto: Kent Jardhammar
KYLLINGPAI MED SKINKE: Pai trenger en stund i ovnen, men den tiden kan du bruke til å lage salat og dekke på bordet. Foto: Kent Jardhammar Vis mer

Pai Med Kylling

Kyllingpai med skinke

Pai er lettvint mat, og du kan tilsette det du liker best selv.

ALLERS.NO: I stedet for å lage deigen selv, kan du kjøpe ferdig paideig fra kjøledisken. Da lager du pai i en fei.

Kyllingpai med skinke

(4–6 porsjoner)

Paideig:
125 g smør
3 dl hvetemel
2 ss vann

Fyll:
½ grillet kylling eller 1 stekt kyllingfilet
1 liten purreløk i strimler
1 liten rød paprika i tynne strimler
150 g røkt skinke
1 ss smør
2 dl revet ost
2 ½ dl fløte
3 egg
1 ts sterk sennep
1 ts salt
1 klype pepper

1. Kjør paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjevle ut og kle en paiform, 
ca. 26 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel. Sett paiformen i kjøleskapet i ca. 20 minutter.

2. Sett ovnen på 200°. Skjær kyllingkjøttet i strimler. Stek purreløk, paprika og skinke 
i smør.

3. Forstek paiskallet midt i ovnen i 10 minutter.

4. Legg osten i paiskallet og fordel skinkeblandingen og kyllingbiter over. Pisk sammen fløte, egg, sennep, salt og pepper og hell det over.

PAI MED GODE SMAKER: Paprika og purre gir denne paien fin farge, og en rett bør jo være fristende for øyet også. Foto: Kent Jardhammar
PAI MED GODE SMAKER: Paprika og purre gir denne paien fin farge, og en rett bør jo være fristende for øyet også. Foto: Kent Jardhammar Vis mer

5. Stek paien i ca. 45 minutter til den får fin farge og fyllet har stivnet. Server med en grønn salat.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: