FANTASTISK: Persillerøttene smelter nærmest sammen med ricottaen, og gir en deilig, kremet saus. Foto: All Over Press
FANTASTISK: Persillerøttene smelter nærmest sammen med ricottaen, og gir en deilig, kremet saus. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Kyllingpai med spinat og persillerøtter

Pai passer perfekt denne onsdagen. Denne må du prøve!

Tid beregnet på denne retten: 35 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 2 kyllingbryst i strimler
  • olje til steking
  • 2 persillerøtter, skrelt og revet
  • 200 g babyspinat
  • 100 g ricotta
  • salt og pepper
  • 1 rull butterdeig
  • egg til pensling

Tilbehør

  • en stor salat
TIPS: Får du ikke tak i persillerøtter, kan du bruke past
inakk i stedet. Foto: All Over Press
TIPS: Får du ikke tak i persillerøtter, kan du bruke past inakk i stedet. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Brun kyllingkjøttet i litt olje i en varm panne. Ha i persillerøtter, og la det steke til røttene er møre. Tilsett spinat, og la den falle sammen.
2. Ha ricotta i pannen, og la det hele surre i 1 minutts tid. Smak til med salt, og hell alt over i et ildfast fat.
3. Dekk formen med butterdeig. Lukk deigkantene rundt formen, og skjær små luftehull i midten. Stek paien ved 200° i 20‒25 minutter. Serveres med en stor salat til.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop