Ukens Matplan

Kyllingspyd og brokkolisalat med sennepsdressing

Supergode smaker! Disse chilimarinerte kyllingspydene lager du enkelt i ovnen.

HERLIG BROKKOLI: Brokkoli er en av de sunneste kåltypene, og den milde smaken gjør det enkelt å spise brokkoli i store mengder, så du blir fylt godt opp. Foto: All Over Press
HERLIG BROKKOLI: Brokkoli er en av de sunneste kåltypene, og den milde smaken gjør det enkelt å spise brokkoli i store mengder, så du blir fylt godt opp. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 55 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 500 g kyllingbrystfilet
  • trespyd
  • 4 lime

Brokkolisalat:

  • 1 stor brokkoli
  • 10 små tomater, f.eks. plommetomater
  • 1 fersk rød chili

Sennepsdressing:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 hvitløkfedd
  • 1 ss hvitvinseddik
  • salt og nykvernet pepper

Chilimarinade:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 ss brun farin
  • 1 hvitløkfedd
  • 1 fersk rød chili
HERLIG MARINADE: Alt smaker så godt med marinade. Denne er supergod! Foto: All Over Press
HERLIG MARINADE: Alt smaker så godt med marinade. Denne er supergod! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skjær kyllingfileten i terninger på 3 cm. Chilimarinade: Rør olivenolje, koriander, spisskummen og brun farin sammen med finhakket hvitløk og finhakket chili. Bland kyllingkjøttet i marinaden og la det trekke i 30 minutter i kjøleskapet.
2. Sett det marinerte kjøttet på trespyd, legg dem på bakepapir på en stekeplate og stek dem i ovnen ved 250 grader i ca. 8 minutter til kjøttet akkurat blir gjennomstekt.
3. Brokkolisalat: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skjær brokkolien i små buketter og legg dem i det kokende vannet i ca. 1 minutt. Hell fra vannet og anrett brokkolien på et fat. Skyll tomatene, skjær dem i fine båter og fjern de våte kjernene. Rens chilien og finsnitt den. Bland brokkoli, tomater og chili og anrett det på et fat.
4. Sennepsdressing: Rør olivenolje, sennep, finhakket hvitløk, hvitvinseddik, salt og pepper sammen i en bolle. Hell sennepsdressingen over brokkolisalaten, og server med kyllingspyd og lime skåret i båter.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer