<strong>FLYGENDE JACOB:</strong> Dette er en kyllingrett med salte peanøtter og søte bananer. Og det smaker veldig godt sammen! Foto: All Over Press
FLYGENDE JACOB: Dette er en kyllingrett med salte peanøtter og søte bananer. Og det smaker veldig godt sammen! Foto: All Over Press Vis mer

Grillet Kylling

#Kyllingtorsdag: Flygende Jacob, en smak av 70-tallet!

Dette er en retrorett fra 1970-tallet, men den holder mål på 2000-tallet også.

Publisert
Sist oppdatert

«Flygende Jakob» er en svensk rett og navnet spiller på han som oppfant retten het Jacobsson og var i flybransjen! Her er det en herllig miks av salte og søte smaker, og harde og mye ingredienser!

Flygende Jacob

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

(4 porsjoner)
4 porsjoner nykokt ris
1 egg
1 ferdig grillet kylling
280 g bacon i skiver
2 bananer
3 dl kremfløte
¾–1 ss karri
1 ½ dl chilisaus
Pynt:
1 ½ dl salte peanøtter
persille
1. Pisk opp egget og bland med risen. Fordel risen i en smurt ildfast form.
2. Bein ut kyllingen og skjær kjøttet i biter. Klipp baconet i små biter og stek det sprøtt. La det renne av på kjøkkenpapir. Skrell og del bananer i skiver. Pisk fløten og bland med karri og chilisaus. Strø på salt og pepper.
3. Fordel kylling, bacon og banan på sengen med ris. Fordel fløteblandingen oppå. Gratiner midt i ovnen ved 200° i 18–20 minutter.
4. Strø over litt peanøtter og persille. Server med resten av nøttene ved siden av.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer