KRYDRET KYLLING MED POTETER, OLIVEN OG FENNIKELSALAT: Sitron gir alltid en frisk og god smak, også på kylling. Foto: All Over Press
KRYDRET KYLLING MED POTETER, OLIVEN OG FENNIKELSALAT: Sitron gir alltid en frisk og god smak, også på kylling. Foto: All Over Press Vis mer

Stekt Kylling

#kyllingtorsdag: Krydret kylling med poteter, oliven og fennikelsalat

Fersk rosmarin har en sterk og karakteristisk smak som er like godt til kylling som til lam. Også timian er et godt krydder til kylling.

Krydret kylling med poteter, oliven og fennikelsalat  Foto: All Over Press
Krydret kylling med poteter, oliven og fennikelsalat Foto: All Over Press Vis mer

Du kan også kjøpe en hel kylling og dele den opp i biter til denne retten.
Krydret kylling med poteter, oliven og fennikelsalat
(4 porsjoner)
4 kyllinglår
500 g poteter
1 glass grønne oliven med mandler
1 bunt rosmarin
skall og saft av 1 sitron
1 ss tørket chili
salt
nykvernet pepper
4 ss oliven
Fennikel:
100 g babyspinat
1 fennikel
4 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
1. Sett ovnen på 200°. Skrubb potetene og skjær dem i båter. Legg dem i en ildfast form eller langpanne. Hell kraften av olivenene og fordel dem i fatet. Del kyllinglårene i to og vask og tørk dem godt. Legg kyllingbitene over poteter og oliven.
2. Skyll og hakk rosmarin. Riv og press sitronen. Bland hakket rosmarin, sitronskall og sitronsaft sammen med chili, salt, pepper og olivenolje. Fordel blandingen over kyllingbitene og stek dem midt i ovnen i 35-40 minutter til de er sprø og gjennomstekt.
3. Skyll og rist vannet av spinaten. Rens fennikel og skjær den i papirtynne skiver, gjerne med en mandolin. Vend spinat og fennikel med olje, salt og pepper i en bolle. Server salaten som tilbehør til kylling og poteter.

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: