<strong>KRYDRET RISPILAFF MED KYLLING OG FENNIKEL:</strong> Fennikel er ikke så mye brukt i det norske kjøkkenet, men det er en veldig god grønnsak som har en smak som minner litt om anis. Foto: All Over Press
KRYDRET RISPILAFF MED KYLLING OG FENNIKEL: Fennikel er ikke så mye brukt i det norske kjøkkenet, men det er en veldig god grønnsak som har en smak som minner litt om anis. Foto: All Over Press Vis mer

Stekt Kyllingfilet

#Kyllingtorsdag: Krydret rispilaff med kylling og fennikel

Hvis du vil kan du blande flere grønnsaker i pilaffen - hva med revne gulrøtter, bønner eller spinat?

Publisert
Sist oppdatert

Gurkemeie gir rispilaffen en fin gul farge.

Krydret rispilaff med kylling og fennikel

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

Tid: 30 minutter
Antall personer: 4
500 g kyllingfilet
salt og nykvernet pepper
2 ss olivenolje til steking
Rispilaff:
200 g jasminris
1 sjalottløk
1 fedd hvidløk
1 fennikel
2 ss olje til steking
½ ts malt koriander
½ ts malt gurkemeie
4 dl hønsebuljong
salt og nykvernet pepper 
Tilbehør:
50 g mandler
2-3 kvister bladpersille
Rispilaff: Skyll risen i et dørslag. Skrell og hakk sjalottløk og hvidløk helt fint. Rens fennikel, og snitt den fint, evt. på et mandolinjern. Stek løk og hvidløk i olje i en stor gryte til løken er blank. Tilsett fennikel, og stek videre i 4-5 minutter. Krydre med koriander og gurkemeie, og la det steke under omrøring i ½ minutt. Tilsett ris, og stek i 3 minutter, til riskornene blir klare. Hell buljong i gryten, og krydre med salt og pepper. Legg på lokk og skru ned varmen, og la risen småkoke i 15-20 minutter, til all væsken er absorbert. Ta
gryten av varmen, og rør forsiktig i risen med en gaffel. Dekk gryten med et brettet, rent
kjøkkenhåndkle, og la risen trekke i 10 minutter. 
Krydre kyllingefiletene med salt og pepper, og stek dem i olje  i ca. 4 minutter på hver side. Ta dem ut av pannen og skyll og tørk stekepannen.
Tilbehør: Rist mandlene i stekepannen. La dem avkjøle seg og hakk dem grovt. Skyll og rens persillen.
Servér kyllingefiletene med rispilaff drysset med mandler og persille. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer