KYLLING OG ROTGRØNNSAKER I FORM: Her stekes hele middagen i en form og alle gode smaker trekker inn i rotgrønnsakene og potetene i formen. Foto: Synøve Dreyer
KYLLING OG ROTGRØNNSAKER I FORM: Her stekes hele middagen i en form og alle gode smaker trekker inn i rotgrønnsakene og potetene i formen. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Kylling I Form

#Kyllingtorsdag: Kylling i form

Lettvint og supergodt blir det når alt legges i en form og får steke sammen i ovnen.

Legg både grønnsaker, poteter og kylling i en form. Retten kan settes rett på bordet. Lettvint og utrolig godt!

Kyllingform med rotgrønnsaker
(4 porsjoner)

 Påske 2015, samarb m OFG Foto: Synøve Dreyer
Påske 2015, samarb m OFG Foto: Synøve Dreyer Vis mer

4 kyllingfileter
3 gulrøtter
6–8 poteter
2 løk
½ dl olivenolje
salt
pepper
noen kvister frisk timian
saft av 1 sitron
sitronskiver
1. Sett ovnen på 175°. Vask og tørk kyllingfiletene godt og del dem i to.
2. Skrell gulrøtter og poteter og del i biter. Del løken i tykke båter. Legg alle ingrediensene i en ildfast form. Hell på olivenolje og sitronsaft og gjerne klippet timian. Vend dette godt sammen i pannen med salt og pepper. Legg på noen skiver sitron.
3.Stek formen midt i ovnen til poteter og grønnsaker er møre og kyllingen er gjennomstekt.
Server retten nystekt og varm rett fra pannen.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: