KYLLING OG ROTGRØNNSAKER I FORM: Her stekes hele middagen i en form og alle gode smaker trekker inn i rotgrønnsakene og potetene i formen. Foto: Synøve Dreyer
KYLLING OG ROTGRØNNSAKER I FORM: Her stekes hele middagen i en form og alle gode smaker trekker inn i rotgrønnsakene og potetene i formen. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Kylling I Form

#Kyllingtorsdag: Kylling i form

Lettvint og supergodt blir det når alt legges i en form og får steke sammen i ovnen.

Publisert

Legg både grønnsaker, poteter og kylling i en form. Retten kan settes rett på bordet. Lettvint og utrolig godt!

Kyllingform med rotgrønnsaker
(4 porsjoner)

 Påske 2015, samarb m OFG Foto: Synøve Dreyer
Påske 2015, samarb m OFG Foto: Synøve Dreyer Vis mer

4 kyllingfileter
3 gulrøtter
6–8 poteter
2 løk
½ dl olivenolje
salt
pepper
noen kvister frisk timian
saft av 1 sitron
sitronskiver
1. Sett ovnen på 175°. Vask og tørk kyllingfiletene godt og del dem i to.
2. Skrell gulrøtter og poteter og del i biter. Del løken i tykke båter. Legg alle ingrediensene i en ildfast form. Hell på olivenolje og sitronsaft og gjerne klippet timian. Vend dette godt sammen i pannen med salt og pepper. Legg på noen skiver sitron.
3.Stek formen midt i ovnen til poteter og grønnsaker er møre og kyllingen er gjennomstekt.
Server retten nystekt og varm rett fra pannen.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer