<strong>KYLLINGFILET MED MANDLER, ANANAS SALSA OG RIS:</strong> Den varme ananas salsaen gir måltidet et eksotisk streif.  Foto: All Over Press
KYLLINGFILET MED MANDLER, ANANAS SALSA OG RIS: Den varme ananas salsaen gir måltidet et eksotisk streif. Foto: All Over Press Vis mer

Stekt Kyllingfilet

#Kyllingtorsdag: Kyllingfilet med mandler, ananas salsa og ris

Vær nøye med å vaske og tørke kyllingen godt før du tilbereder. Vær også nøye med å vaske skjærefjøl og kniv før du skal kutte grønnsaker med samme redskap.

Publisert
Sist oppdatert

Får du ananas til overs, så bruk den i en soothie eller som topping på morgenyoghurten.

Kyllingfilet med mandler, ananas salsa og ris

(4 porsjoner)
100 g mandler
4 kyllingfileter
2 ss solsikkeolje
salt
nykvernet pepper
Ananassalsa:
1/2 ananas
2 rødløk
1 ss solsikkeolje
1/2 agurk
4 ss sesamolje
saft av 1 lime
salt
nykvernet pepper
Tilbehør:
3 dl basmatiris
1 ss tørkede chiliflak

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

1. Sett ovnen på 180°. Hakk mandlene grovt i en blender. Pensle kyllingfiletene med olje, vend dem i de hakkede mandlene og krydre med salt og pepper.
2. Legg kyllingfiletene på en bakeplate kledd med bakepapir og stek dem i ovnen i ca. 20 minutter eller til de er gjennomstekt.
3. Kok ris etter anvisning på pakken.
4. Skjær ananas over på langs og pakk den ene halvparten inn i plast og legg i kjøleskapet. Skjær hver halvdel over enda en gang på langs. Skjær ut den harde stokken i midten. Skjær av skallet og del så ananaskjøttet i terninger.
5. Rens og skjær løk i tykke skiver. Stek ananas og løk i solsikkeolje gjerne i en grillpanne. 6. Skyll agurken og skjær den i terninger. Bland ananas, løk og agurk sammen med sesamolje og limesaft. Krydre med salt og pepper.
7. Server kyllingfiletene med ananas salsa og ris drysset med chiliflak.

 

 

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer