KYLLINGGRYTE MED KARRI: En deilig, varm gryte til en regnfull og ruskete ettermiddag! Foto: All Over Press
KYLLINGGRYTE MED KARRI: En deilig, varm gryte til en regnfull og ruskete ettermiddag! Foto: All Over Press Vis mer

Kyllinggryte

#Kyllingtorsdag: Kyllinggryte med karri og mango

Mengden chili, karri og hvitløk avgjør hvor hot denne gryta blir. Prøv deg fram, plutselig er det for mye!

Publisert
Sist oppdatert

Nyt en varmende gryte med smak av karri og mango. Kan serveres med ris, godt brød, salat eller bare nytes som den er.

Sterk kyllinggryte med karri

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

(4 porsjoner)
450 g kyllinglårfilet
salt
pepper
2 ss rapsolje til steking
1 løk
3 hvitløkbåter
½ purreløk
2 røde paprika
1 rød chili
2–3 ss karri
5 dl hønsebuljong
165 ml kokosmelk
1 ½ dl fløte
Pynt: 
ca. 250 g mango i terninger
persille
1. Vask og tørk kyllingen. Skjær kjøttet i mindre biter, og krydre med salt og pepper. Stek dem gyllenbrune i rapsolje i 4–5 minutter i en gryte eller stekepanne. Ta opp kjøttet, og legg det på en tallerken.
2. Rens løk, hvitløk, purreløk og chili og skjær i mindre biter. Stek det lett i en gryte. Dryss på karri og rør om. Tilsett buljong, kokosmelk og fløte, og la det koke i ca. 10 minutter. Legg i kjøttet, og la det småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
3. Pynt gryten med mangoterninger og persille. Server med nykokt jasminris.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer