KYLLINGLÅR MED RISTEDE ROTGRØNNSAKER: Kyllinglår har god og saftig smak, men du kan også bruke kyllingfileter i denne retten. Foto: All Over Press
KYLLINGLÅR MED RISTEDE ROTGRØNNSAKER: Kyllinglår har god og saftig smak, men du kan også bruke kyllingfileter i denne retten. Foto: All Over Press Vis mer

Kylling

#Kyllingtorsdag: Kyllinglår med ristede rotgrønnsaker

Både kyllingen og grønnsakene steker sammen i ovnen og noen dåper sitron over retten til slutt gir en frisk og syrlig smak.

Helkorn metter godt, og  middagsbygg er fint å bruke istedet for ris eller pasta. Byggkornene koker på ca. 12 minutter. 

Kylling med ristede rotgrønnsaker

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

(4 porsjoner)
4 kyllinglår
1 ss soya
1 ts salt
1/4 ts peppe
2 sitronbåter
Salat:
2 dl middagsbygg, Gullbygg
500 g gulrøtter
400 g Persillerot eller sellerirot
2 rødløk
1 ss olje
1 ts salt
1/4 ts pepper
50 g rucola
200 g småtomter
1. Sett ovnen på 200°. Pensle kyllingen med soya. Strø på salt, pepper og press over sitron. Legg kyllingen på et ildfast fat og stek i ovnen i ca. 1 time
2. Kok opp rikelig med vann. Hell i kornet og kok i ca. 12 minutter. Hell av ekstra vann.
3. Skrell grønnsaker og løk, skjær dem i biter og løk i båter. Legg i en ildfast form, drypp over olje og strø på salt og pepper. STek dette ved siden av kyllingen i ovnen  til det blir mykt i ca. 40 minutter.
4. Bland sammen korn, grønnsaker og rucola. Del tomatene i to og bland dette sammen. 
5. Server kyllingen med salaten.

 

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop