<strong>KYLLINGLÅR MED RISTEDE ROTGRØNNSAKER:</strong> Kyllinglår har god og saftig smak, men du kan også bruke kyllingfileter i denne retten. Foto: All Over Press
KYLLINGLÅR MED RISTEDE ROTGRØNNSAKER: Kyllinglår har god og saftig smak, men du kan også bruke kyllingfileter i denne retten. Foto: All Over Press Vis mer

Kylling

#Kyllingtorsdag: Kyllinglår med ristede rotgrønnsaker

Både kyllingen og grønnsakene steker sammen i ovnen og noen dåper sitron over retten til slutt gir en frisk og syrlig smak.

Publisert
Sist oppdatert

Helkorn metter godt, og  middagsbygg er fint å bruke istedet for ris eller pasta. Byggkornene koker på ca. 12 minutter. 

Kylling med ristede rotgrønnsaker

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

(4 porsjoner)
4 kyllinglår
1 ss soya
1 ts salt
1/4 ts peppe
2 sitronbåter
Salat:
2 dl middagsbygg, Gullbygg
500 g gulrøtter
400 g Persillerot eller sellerirot
2 rødløk
1 ss olje
1 ts salt
1/4 ts pepper
50 g rucola
200 g småtomter
1. Sett ovnen på 200°. Pensle kyllingen med soya. Strø på salt, pepper og press over sitron. Legg kyllingen på et ildfast fat og stek i ovnen i ca. 1 time
2. Kok opp rikelig med vann. Hell i kornet og kok i ca. 12 minutter. Hell av ekstra vann.
3. Skrell grønnsaker og løk, skjær dem i biter og løk i båter. Legg i en ildfast form, drypp over olje og strø på salt og pepper. STek dette ved siden av kyllingen i ovnen  til det blir mykt i ca. 40 minutter.
4. Bland sammen korn, grønnsaker og rucola. Del tomatene i to og bland dette sammen. 
5. Server kyllingen med salaten.

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer