<strong>MOZZARELLAKYLLING:</strong> Italienskinspirert kyllingrett som her serveres med ris, men pasta er like godt til. Foto: All Over Press
MOZZARELLAKYLLING: Italienskinspirert kyllingrett som her serveres med ris, men pasta er like godt til. Foto: All Over Press Vis mer

Mozzarella

#Kyllingtorsdag: Mozzarellakylling

Herlig grateng med kylling, tomater og mild mozzarellaost. Passer godt til både hverdag og til fest.

Publisert
Sist oppdatert

Mozzarella er en italiensk ost laget av bøffelmelk. Den har ikke så mye smak, men den egner seg veldig godt til gratinering pga konsistensen og fordi den blir blank og fin når den smelter.

Mozzarellakylling

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

(4 porsjoner)
500 g kyllingfilet
smør til steking
4 tomater
2 ss olivenolje
salt og pepper
1 rødløk
150 g revet mozzarellaost
basilikum
1. Vask og tørk kyllingen godt. Del kyllingfiletene i større biter. Stek dem i litt smør.
2. Skjær tomatene i store terninger. Legg dem, og kyllingbitene, i en ildfast form. Drypp over olivenolje, krydre med salt og pepper.
3. Skrell og skjær rødløk i terninger. Strø løken over kyllingen og sett alt inn i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. Kyllingen skal være nesten gjennomstekt. Ta ut formen og strø osten over.
4. Sett formen inn i ovnen igjen. La formen stå til osten får fin farge, i ca. 10 minutter. Strø over basilikum. Server med kokt ris.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer