OSTEFYLT KYLLING MED EPLECHUTNEY: Her er detbrukt blåmuggost, men du kan også bruke andre faste, ostetyper. Det er bare å prøve seg fram! Foto: All Over Press
OSTEFYLT KYLLING MED EPLECHUTNEY: Her er detbrukt blåmuggost, men du kan også bruke andre faste, ostetyper. Det er bare å prøve seg fram! Foto: All Over Press Vis mer

Kyllingfilet

#Kyllingtorsdag: Ostefylt kylling med eplechutney

Dette er en fargeeksplosjon av en rett, dette blir man glad av å spise!

Publisert

Eplechutneyen er like god varm som kald, så her kan du velge. Fordi epler kommer i forskjellig syrlighetsgrad, kan du prøve deg fram med sukkeret. Grønne epler trenger antakeligvis mer sukker enn søte, røde epler. 

Ostefylt kylling med eplechutney

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

(4 porsjoner)
750 g kyllingfilet
75 g blåmuggost
Chutney:
2 epler
250 g småtomater
1 dl sukker
½ ss hvitvinseddik
½ liten rød chili
1. Vask og tørk kyllingfiletene. Skjær et dypt snitt langs fileten. Smuldre osten og fordel den i filetene. Fest gjerne med en tannpirker. Strø på salt og pepper og legg filetene på bakepapir på en stekeplate. Stek midt i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter. 
2. Lag chutney. Skyll, kjern ut og skjær eple i terninger. Del tomater i to. Kjern ut og finhakk chili. Bland samtlige ingredienser til chutneyen i en kjele og la den koke under omrøring til blandingen har tyknet, ca. 15 minutter.
3. Server kyllingen med stekte potetbåter, chutneyen og en salat, gjerne med polkabeter.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer