Wienerschnitzel Med Kylling

#Kyllingtorsdag: Panert kyllingsnitsel

Panert mat anses gjerne som usunt, men det trenger ikke å være det!

SPRØTT OG GODT: Kyllingsnitsel med stekte poteter og tomatsalat. Foto: All Over Press
SPRØTT OG GODT: Kyllingsnitsel med stekte poteter og tomatsalat. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klassisk wienersnitsel er som oftest med svinekjøtt, men her har vi byttet den ut med kylling. Du kan kjøpe ferdig brødrasp i butikken, men det går også fint å lage det selv. Se oppskrift her.

OBS. Hver uke vil du få faste matsaker med ulike temaer her på KK.no.

Mandager = #Kjøttfri mandag, tirsdager = #Fisketirsdag, onsdager = #Pastaonsdag, torsdager = #Kyllingtorsdag, fredager = #Etnisk fredag, lørdager = #Koselørdag og søndager = #Familiesøndag!

Paneret kyllingsnitsel med stekte poteter og tomatsalat

Tid: 35 minutter. Ovntid: 30 minutter. Antal personer: 4
4 kyllingfileter
1 egg
2 dl brødrasp
salt og nykvernet pepper
smør til steking
2 ss solsikkeolje til steking
Stekte poteter:
700 g poteter
1 ss solsikkeolje
salt og nykvernet pepper
Basilikummajones
¾ bunt basilikum
250 ml god majones
Tomatsalat:
500 g små røde tomater
200 g små gule tomater
¼ bunt basilikum
olivenolje
salt og nykvernet pepper
Til servering:
1 sitron
50 g revet pepperrot
evt. 4 ansjoser

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer


1. Stekte poteter: Varm ovnen til 180°C. Skyll potetene, og skjær dem i tynne skiver. Legg
dem på en bakeplate med bakepapir, drypp over med olje, og krydre med salt og pepper. Bak dem i ovnen i ca. 30 minutter.
2. Vend kyllingfiletene i sammenpisket æg og brødrasp. Krydre dem med salt og pepper. Stek filetene i smør og olje i en stekepanne til de er lysebrune. Tak dem av varmen, og stek dem ferdige i ovnen ved 180° i 15-20 minutter.
3. Basilikummayonnaise: Hakk basilikum fint (gjem noen hele blader til tomatsalaten), og rør det sammen med majones.
4. Tomatsalat: Skyll tomatene, og skjær dem i båter. Dryss over basilikumblader, drypp
med olje, og krydre med salt og pepper.
5. Servering: Skjær sitronen i skiver, og anrett en skive sitron på hver snitsel sammen med litt revet pepperrot og evt. 1 ansjos. Servér straks sammen med stekte poteter, tomatsalat og basilikumajones.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer