PARMASTEKT KYLLING MED FARGERIK SALAT: Appelsiner er et friskt og saftig innslag sammen med kylling og beter. Nå er appelsinene på sitt beste, så spis dem naturell eller som er i en salat. Foto: All Over Press
PARMASTEKT KYLLING MED FARGERIK SALAT: Appelsiner er et friskt og saftig innslag sammen med kylling og beter. Nå er appelsinene på sitt beste, så spis dem naturell eller som er i en salat. Foto: All Over Press Vis mer

Kyllingfilet

#Kyllingtorsdag: Parmakylling med fargerik rødbet- og appelsinsalat

Supergodt og veldig sunt!

Publisert

Når du pakker kyllingen inn i skinkeskiver får den god smak av den røkte og salte skinken. Bruk gjerne annen god spekeskinke, gjerne norsk. Bacon fungerer også veldig bra på samme måten.

Parmastekt kylling med fargerik salat Foto: All Over Press
Parmastekt kylling med fargerik salat Foto: All Over Press Vis mer

Parmastekt kylling med fargerik salat
(2 porsj.)
2 kyllingfileter
salt
pepper
2 skiver parmaskinke
300 g beter, f.eks. polkabeter, gule beter og rødbeter
1/2 ss olivenolje
1 ss hvit balsamicoeddik
salt
nykvernet pepper
2 appelsiner
kjørvel eller annet kryddergrønt
1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og pakk dem inn i skinkeskiver. Legg dem i en ildfast form og bak dem ved 180° i ca. 20 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
2. Skrell og riv betene på en mandolin eller annet rivjern i så tynne skiver som mulig. Vend dem straks i en marinade av olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper. Hold evt. rødbetene for seg, for de har så sterk farge. La betene trekke litt i marinaden.
3. Skjær skallet og det hvite av appelsinene og del dem i tynne skiver. Anrett appelsiner og beter taksteinslagt på tallerken og hell marinaden fra betene over og dryss på kjørvel.
4.Del kyllingen på langs og legg den på salaten og server rettens straks.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer