Dessert:

Lag på lag

Bjørnebær og plommer er en perfekt match til den deilige mokkakremen som har en balansert kaffesmak.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Nøttelagkake med mokkakrem, bjørnebær og plommer

6 personer
Tid: 25 min
Steketid: 35 min

Ingredienser
175 g valnøttkjerner
4 egg
150 g sukker
100 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 springform, ca. 20 cm i diameter

Mokkakrem
1 ss pulverkaffe
4 dl kremfløte
1 dl crème fraîche, 38 %
2 ss melis

Til servering
200 g bjørnebær
4 plommer
10 valnøttkjerner

1. Skru ovnen på 180°. Ha 125 g av valnøttene i en food-­processor, og kjør dem til en mellomgrov rasp.
2. Pisk egg og sukker sammen med en elektrisk pisker i en skål til det er lett og luftig. Sikt mel og bakepulver i, og vend i valnøtt­­raspen. Hell deigen i en smurt springform, og stek den i ovnen iˍca. 35 minutter. La den kjøle helt av, og del den i 3 bunner.
3. Mokkakrem: Rør kaffe-pulver ut i fløten. Pisk blandingen til krem, og rør crème fraîche i. Smak mokkakremen til med melis.
4. Servering: Skyll og tørk bjørnebær. Skyll plommene, og skjær dem i små båter. Fordel mokkakrem, bjørnebær og plommer på bunnene. Pynt toppen med de resterende hele valnøttene, og server.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer