<strong>ISKAKE:</strong> Denne skal stå i kjøleskapet i en halv time etter at du har tatt den ut av fryseren, og da har du en fantastisk godbit å glede deg til. Foto: Lars Ranek/All Over Press
ISKAKE: Denne skal stå i kjøleskapet i en halv time etter at du har tatt den ut av fryseren, og da har du en fantastisk godbit å glede deg til. Foto: Lars Ranek/All Over Press Vis mer

Sjokoladekake

Lag verdens beste sjokoladekake

Her er tre varianter du vil elske.

Publisert
Sist oppdatert

En sjokoladekake blir aldri feil.

Og hvem er ikke på jakt etter en ny, deilig oppskrift å prøve ut?

Her er tre som fort kan bli dine nye favoritter. 

Islagkake med sjokolade & appelsin


Ingredienser:

Bunn

  • smør til smøring av formen
  • 3 eggehviter
  • 150 g melis
  • 150 g malte mandler
  • 1 økologisk sitron, skallet (finrevet)
  • 1 ts bakepulver
  • ½ vaniljestang, kornene
     

Sjokoladetrøffelkrem med appelsin

  • 100 g mørk sjokolade (70 %) med appelsinsmak
  • 4 eggeplommer
  • 40 g sukker
  • 2 ½ dl kremfløte
     

Pynt

  • 50 g høvlet mørk sjokolade
  • 125 g blåbær (eller andre bær)
     

Slik gjør du det

1. Kle bunnen av en springform (20 cm) med bakepapir. Smør formen.

2. Pisk eggehvitene stive, tilsett melis og pisk til det er helt stivt. Bland malte mandler med appelsinskall, bakepulver og vaniljekorn og vend det med eggehvitene. Ha deigen i formen. Stek på 180 grader i 20 min. Avkjøl, rengjør formen og legg bunnen tilbake.

3. Hakk sjokoladen, smelt den over vannbad. Pisk eggeplommer og sukker og ha samtidig sjokoladen i.

4. Pisk fløten til krem og vend en tredjedel i sjokoladeblandingen. Så vender du sjokoladeblandingen forsiktig i resten av kremen. Fordel det over bunnen i formen, kle den med plastfolie og sett den i fryseren i minst 6 timer. Høvle sjokoladen over kaken og pynt med de bærene du liker best.

LES OGSÅ: Pizzaoppskriftene du må prøve

<strong>ETTER MIDDAG:</strong> Denne konfektkaken er en perfekt søtsak etter en god middag. Foto: Lars Ranek/All Over Press
ETTER MIDDAG: Denne konfektkaken er en perfekt søtsak etter en god middag. Foto: Lars Ranek/All Over Press Vis mer

Konfektkake med sjokolade

(25 små konfektstykker eller 10 store stykker)

Ingredienser

Bunn

  • 100 g smør
  • 100 g muscovadosukker, eller brun farin
  • 100 g mørk sjokolade, 70 %
  • 3 egg
  • 50 g hvetemel
  • ½ ts bakepulver
     

Topping

  • 150 g mørk sjokolade
  • 50 g mykt smør
  • 2 ss kremfløte
     

Pynt

  • 2 ss hakket mørk sjokolade
  • 2 ss hakkede kakaobønner
  • sprøytepose

 

Slik gjør du det

1. Smelt smør, sukker og sjokolade over svak varme i vannbad. Pisk eggene i, ett av gangen. Sikt hvetemel og bakepulver i, og bland.

2. Ha deigen i en smurt form på 15x20 cm. Stek på 175 grader i 20–30 min til den er gjennomstekt (sjekk med en trepinne).

3. TOPPING: Smelt sjokoladen over vannbad og la den avkjøles litt. Rør smøret i og tilsett kremfløten.

4. Fyll massen i en sprøytepose og sett den kaldt i 30 minutter. Skjær kaken i firkantede stykker og sprøyt sjokoladekremen på i små topper. Dryss med kakaobønner og sjokolade til servering.

LES OGSÅ: Bør du egentlig spise denne?

<strong>GLUTENFRI:</strong> Denne kaken med melkesjokoladekrem kan lett lages uten gluten også. Det er bare å bytte ut hvetemelet med glutenfri, fin melmiks. Foto: Lars Ranek/All Over Press
GLUTENFRI: Denne kaken med melkesjokoladekrem kan lett lages uten gluten også. Det er bare å bytte ut hvetemelet med glutenfri, fin melmiks. Foto: Lars Ranek/All Over Press Vis mer

Sjokoladekake med melkesjokoladekrem

 (10–12 porsjoner)

Ingredienser

Bunn

  • 200 g mykt smør
  • 200 g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 80 g hvetemel
  • 3 ss kakao
  • 100 g mørk sjokolade 66 % (f.eks. Valrhona Manjari)
  • 3 egg
     

Melkesjokoladekrem

  • 100 g mykt smør
  • 300 g melis
  • 200 g mascarpone-ost
  • 200 g melkesjokolade
     

Pynt

  • 50 g høvlet mørk sjokolade
  • springform på 20 cm
  • litt smør til formen
     

Slik gjør du det

<strong>NYTT NUMMER:</strong> KK 37 er i salg fra fredag 12. september. Foto: Ole Martin Halvorsen
NYTT NUMMER: KK 37 er i salg fra fredag 12. september. Foto: Ole Martin Halvorsen Vis mer

1. Rør smør og sukker godt sammen. Sikt i bakepulver, hvetemel og kakao.Smelt sjokoladen og ha i deigen. Tilsett eggene ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg.

2. Smør formen med smør og fordel deigen i formen. Stekes ved 175 grader i 45–50 minutter. Avkjøles på rist.

3. Pisk sammen smør og melis og tilsett mascarpone. Smelt melkesjokoladen over et vannbad og rør inn i kremen.

4. Legg den avkjølte kaken tilbake i formen eller på et fat og fordel sjokoladekremen over. La kaken stå minst 1 time så kremen får «satt» seg. Dryss med høvlet sjokolade, og server!

Disse oppskriftene er hentet fra KK 37 ,som er i salg fra fredag 12. september.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer