Lakrispeppernøtter med hvit sjokolade
100 stk./ Tid: 40 min/ Hviletid: Minst 8 timer/ Steketid: 10 min
Ingredienser:
- 375 g smør
- 375 g sukker
- 2 ss mørk sirup
- 3 ts kardemomme
- 3 ts malt kanel
- 2 ½ ts fint lakrispulver
- 2 egg
- 675 g hvetemel
- 1 ts natron
Overtrekk:
- 100 g hvit sjokolade
- 3 ts lakrisgranulat
LES OGSÅ: Denne franske klassikeren er uimotståelig god!
Slik gjør du:
- Hakk smøret, og ha det i en stor bolle. Tilsett sukker, sirup, kardemomme, kanel, lakrispulver og egg. Rør deigen godt sammen til den blir jevn og ensartet. Sikt mel og natron sammen i en bolle, og rør det i deigen litt om gangen. Fortsett inntil alt melet er tilsatt og deigen er fast. Elt deigen sammen, og pakk den inn i plastfolie. Sett deigen i kjøleskapet natten over.
- Forvarm ovnen til 200 °. Del deigen i mindre biter, og rull hver bit ut til en lang tommelfingertykk rull. Skjær rullen i små, ensartede stykker, og trill dem til små kuler. Plasser kulene på stekeplater kledd med bakepapir. Husk å la det være mellomrom mellom peppernøttene så de ikke steker sammen. Stek dem i ovnen i ca. 10 minutter, og la dem avkjøle helt på en rist.
- Overtrekk: Hakk hvit sjokolade grovt, og smelt den i en ildfast bolle over vannbad. Dypp toppen av hver peppernøtt i sjokoladen, og dryss over litt lakrisgranulat.
Psssst! Fint lakrispulver lages vanligvis av pulverisert, tørket lakrisrot, mens det litt grovere lakrisgranulat består av knust lakris.