PEPPERNØTTER OPPSKRIFT: Peppernøttene blir ekstra gode med litt lakris og hvit sjokolade . FOTO: Stine Christiansen
PEPPERNØTTER OPPSKRIFT: Peppernøttene blir ekstra gode med litt lakris og hvit sjokolade . FOTO: Stine ChristiansenVis mer

Peppernøtter:

Lakrispeppernøtter med hvit sjokolade

Et lag hvit sjokolade gjør disse peppernøttene ekstra festfine.

Lakrispeppernøtter med hvit sjokolade

100 stk./ Tid: 40 min/ Hviletid: Minst 8 timer/ Steketid: 10 min

Ingredienser:

  • 375 g smør
  • 375 g sukker
  • 2 ss mørk sirup
  • 3 ts kardemomme
  • 3 ts malt kanel
  • 2 ½ ts fint lakrispulver
  • 2 egg
  • 675 g hvetemel
  • 1 ts natron

Overtrekk:

  • 100 g hvit sjokolade
  • 3 ts lakrisgranulat

LES OGSÅ: Denne franske klassikeren er uimotståelig god!

Slik gjør du:

  1. Hakk smøret, og ha det i en stor bolle. Tilsett sukker, sirup, kardemomme, kanel, lakrispulver og egg. Rør deigen godt sammen til den blir jevn og ensartet. Sikt mel og natron sammen i en bolle, og rør det i deigen litt om gangen. Fortsett inntil alt melet er tilsatt og deigen er fast. Elt deigen sammen, og pakk den inn i plastfolie. Sett deigen i kjøleskapet natten over.
  2. Forvarm ovnen til 200 °. Del deigen i mindre biter, og rull hver bit ut til en lang tommelfingertykk rull. Skjær rullen i små, ensartede stykker, og trill dem til små kuler. Plasser kulene på stekeplater kledd med bakepapir. Husk å la det være mellomrom mellom peppernøttene så de ikke steker sammen. Stek dem i ovnen i ca. 10 minutter, og la dem avkjøle helt på en rist.
  3. Overtrekk: Hakk hvit sjokolade grovt, og smelt den i en ildfast bolle over vannbad. Dypp toppen av hver peppernøtt i sjokoladen, og dryss over litt lakrisgranulat.

Psssst! Fint lakrispulver lages vanligvis av pulverisert, tørket lakrisrot, mens det litt grovere lakrisgranulat består av knust lakris.

LES OGSÅ: Sjokoladeterte med frosne bjørnebær - nam!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: