EDAMERBØNNER: Edamamebønner inneholder masse kostfibre og proteiner og kan kjøpes frosne i asiatiske matvareforretninger og skal kun ha et raskt oppkok. Foto: All Over Press
EDAMERBØNNER: Edamamebønner inneholder masse kostfibre og proteiner og kan kjøpes frosne i asiatiske matvareforretninger og skal kun ha et raskt oppkok. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Laks med edamamebønner og misodressing

Prøv denne fantastiske fiskeretten med asiatiske smaker!

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

Misodressing

Tilbehør

ENKEL OG SMAKFULL: Laks med en asiatisk tvist! Foto: All Over Press
ENKEL OG SMAKFULL: Laks med en asiatisk tvist! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Misodressing: Rør alle ingrediensene til misodressingen sammen i en bolle.
2. Kok opp en kjele med vann til edamamebønnene. Smør skinnsiden av laksen med olivenolje, dryss med salt og pepper og stek laksen i stekepannen med skinnsiden ned i 4 minutter. Snu laksen, og stek den i 3–4 minutter på den andre siden. Ta laksen ut av pannen og dekk den med aluminiumsfolie, så den holder seg varm.
3. Rengjør pannen, og varm den opp med sesamolje og sesamfrø i ca. 1 minutt. Ta pannen av varmen. Legg edamamebønnene i kjelen med det kokende vannet, og la dem koke i ca. 4 minutter. Hell av vannet, og bland bønnene med salt og de ristede sesamfrøene.
4. Server laksen med edamamebønner, misodressing og kokt ris eller nudler.

God middag!

 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer