Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 800 g laksefilet med skinn
- olivenolje til steking
- salt og nykvernet pepper
- 1 ss sesamolje
- 1 ss olivenolje
- 1 ss sesamfrø
- 400 g edamamebønner (frosne)
- 1 ss grovt salt
Misodressing
- 2 ss misopasta
- 1 ss sesamolje
- 3 ss risvineddik
- 1 ts sukker
- 2 ss vann
Tilbehør
- Kokt ris eller nudler

Slik gjør du:
1. Misodressing: Rør alle ingrediensene til misodressingen sammen i en bolle.
2. Kok opp en kjele med vann til edamamebønnene. Smør skinnsiden av laksen med olivenolje, dryss med salt og pepper og stek laksen i stekepannen med skinnsiden ned i 4 minutter. Snu laksen, og stek den i 3–4 minutter på den andre siden. Ta laksen ut av pannen og dekk den med aluminiumsfolie, så den holder seg varm.
3. Rengjør pannen, og varm den opp med sesamolje og sesamfrø i ca. 1 minutt. Ta pannen av varmen. Legg edamamebønnene i kjelen med det kokende vannet, og la dem koke i ca. 4 minutter. Hell av vannet, og bland bønnene med salt og de ristede sesamfrøene.
4. Server laksen med edamamebønner, misodressing og kokt ris eller nudler.
God middag!