Laksemousse med ristet rugbrød og fyldig powersalat
4 porsjoner / Tid: 50 min
Dette trenger du:
- 125 g varmrøkt laks
- 100 g crème fraîche
- lett saft av ½ sitron
- nykvernet pepper
- 125 g røkelaks
- 4–6 skiver rugbrød
- 1 ss olivenolje
- salt
Quinoasalat med selleri og edamamebønner:
- 1 liten sellerirot
- 1 ss olivenolje
- salt
- 2 dl quinoa, gjerne svarte
- 1 fennikel
- 1 neve dill
- 200 g frosne edamamebønner
Salatdressing:
- 1 hvitløkbåt
- saft av ½ sitron
- 4 ss olivenolje
- 1 ts honning
- 1 ts dijonsennep
- salt
- nykvernet pepper
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader. Skrell sellerien, og skjær den i små terninger. Fordel bitene på stekeplate med bakepapir. Bland bitene med olje, dryss over salt, og bak dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre.
- Skyll quinoa, og kok etter anvisning på pakken. La frøene avkjøles litt.
- Skjær fennikel i papirtynne skiver, gjerne med mandolin. Hakk dill. Bland dill og fennikel med bakte selleriterninger og quinoa i en bolle. Tilsett fryste edamamebønner, og la dem tine i den varme salaten, så blir også salaten litt avkjølt.
- Finriv hvitløken, og rør den sammen med de andre ingrediensene til dressingen. Hell dressingen over salaten, bland godt, og la salaten stå i kjøleskapet til servering.
- Fjern skinnet av den varmrøkte laksen. Bland crème fraîche, sitronsaft og pepper i en bolle. Skjær den røkte laksen i mindre biter, og rør den i.
- Fordel rugbrødet ut på stekeplate med bakepapir. Drypp over olje, dryss over salt, og bak skivene i ovnen i ca. 5 minutter, til de er sprø. Server brødet sammen med laksemouss og salat.