LAKS: Prøv en laksemousse som er laget med både varmrøkt laks og røkelaks. Server sprøtt rugbrød og en frisk salat med god grønnsaker til. FOTO: Nina Malling
LAKS: Prøv en laksemousse som er laget med både varmrøkt laks og røkelaks. Server sprøtt rugbrød og en frisk salat med god grønnsaker til. FOTO: Nina Malling Vis mer

Laks:

Laksemousse med ristet rugbrød og fyldig powersalat

Salaten smaker nesten bedre dagen etter. Lag gjerne dobbel porsjon, og gjem halvparten til lunsj.

Publisert

Laksemousse med ristet rugbrød og fyldig powersalat

4 porsjoner / Tid: 50 min

Dette trenger du:

Quinoasalat med selleri og edamamebønner:

Salatdressing:

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader. Skrell sellerien, og skjær den i små terninger. Fordel bitene på stekeplate med bakepapir. Bland bitene med olje, dryss over salt, og bak dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre.
  2. Skyll quinoa, og kok etter anvisning på pakken. La frøene avkjøles litt.
  3. Skjær fennikel i papirtynne skiver, gjerne med mandolin. Hakk dill. Bland dill og fennikel med bakte selleriterninger og quinoa i en bolle. Tilsett fryste edamamebønner, og la dem tine i den varme salaten, så blir også salaten litt avkjølt.
  4. Finriv hvitløken, og rør den sammen med de andre ingrediensene til dressingen. Hell dressingen over salaten, bland godt, og la salaten stå i kjøleskapet til servering.
  5. Fjern skinnet av den varmrøkte laksen. Bland crème fraîche, sitronsaft og pepper i en bolle. Skjær den røkte laksen i mindre biter, og rør den i.
  6. Fordel rugbrødet ut på stekeplate med bakepapir. Drypp over olje, dryss over salt, og bak skivene i ovnen i ca. 5 minutter, til de er sprø. Server brødet sammen med laksemouss og salat.

Har du lyst på noe annet godt til middag? Her er oppskriften på fish'n'chips med quinoa-panering og tartarsaus

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer