Ukens Matplan

Lammefrikassé med kikerter, mynte og asparges

Prøv en gammeldags rett, men med en helt ny smakstvist!

ALTERNATIVT: Denne uken får du fem tradisjonelle retter – laget med litt alternativt tilbehør. Som denne lammefrikasseen med mynte og asparges. Foto: All Over Press
ALTERNATIVT: Denne uken får du fem tradisjonelle retter – laget med litt alternativt tilbehør. Som denne lammefrikasseen med mynte og asparges. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 70 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 1 kg skåret lammekjøtt
  • 50 g smør til steking
  • 1 bunt grønne asparges
  • 1 boks kikerter

Kryddermarinade

  • 1 ss hele korianderfrø
  • 1 ss hel spisskummen
  • 1 ss fennikelfrø
  • 1 ts tørket chili
  • 1 løk
  • 2 hvitløkfedd
  • 1 cm fersk ingefær

Til servering

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 bunt mynte
  • 2 sitroner
BOG ELLER NAKKE: Du kan velge om du vil bruke kjøtt fra lammets bog eller nakke. Foto: All Over Press
BOG ELLER NAKKE: Du kan velge om du vil bruke kjøtt fra lammets bog eller nakke. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Kryddermarinade: Knus de tørkede krydderne i en morter. Skrell og hakk hvitløk og løk. Skrell og hakk ingefær. Bland sammen ingrediensene til kryddermarinaden.

2. Skjær lammekjøttet i ca. 5 cm store terninger. Bland kjøttet godt sammen med kryddermarinaden. Brun kjøttet i smør i en tykkbunnet kjele. Hell vann over til det akkurat dekker kjøttet, og la det småkoke under lokk i 30–40 minutter til kjøttet er mørt.

3. Brekk av, og kast den nederste trevlede delen av aspargesen, skjær resten i mindre stykker. Hell avrente kikerter i kjelen og kok i 5 minutter. Tilsett asparges og kok i ytterligere 3 minutter. Slå av varmen.

4. Servering: Server retten i dype tallerkener toppet med yoghurt og hakket mynte. Riv skallet av 1 sitron på toppen. Skjær den andre sitronen i båter og sett fram på bordet.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer