Tid beregnet på denne retten: 70 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 1 kg skåret lammekjøtt
- 50 g smør til steking
- 1 bunt grønne asparges
- 1 boks kikerter
Kryddermarinade
- 1 ss hele korianderfrø
- 1 ss hel spisskummen
- 1 ss fennikelfrø
- 1 ts tørket chili
- 1 løk
- 2 hvitløkfedd
- 1 cm fersk ingefær
Til servering
- 2 dl yoghurt naturell
- 1 bunt mynte
- 2 sitroner

Slik gjør du:
1. Kryddermarinade: Knus de tørkede krydderne i en morter. Skrell og hakk hvitløk og løk. Skrell og hakk ingefær. Bland sammen ingrediensene til kryddermarinaden.
2. Skjær lammekjøttet i ca. 5 cm store terninger. Bland kjøttet godt sammen med kryddermarinaden. Brun kjøttet i smør i en tykkbunnet kjele. Hell vann over til det akkurat dekker kjøttet, og la det småkoke under lokk i 30–40 minutter til kjøttet er mørt.
3. Brekk av, og kast den nederste trevlede delen av aspargesen, skjær resten i mindre stykker. Hell avrente kikerter i kjelen og kok i 5 minutter. Tilsett asparges og kok i ytterligere 3 minutter. Slå av varmen.
4. Servering: Server retten i dype tallerkener toppet med yoghurt og hakket mynte. Riv skallet av 1 sitron på toppen. Skjær den andre sitronen i båter og sett fram på bordet.
God middag!