Matplan

Lammehakkebiff med kikertyoghurt

I dag står deilig lam på menyen!

SPENNENDE: Deilig lammehakkebiff er en flott middag på en torsdag! Foto: All Over Press
SPENNENDE: Deilig lammehakkebiff er en flott middag på en torsdag! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TId beregnet på denne retten: 30 minutterAntall porsjoner i denne oppskriften: 2      

 

Ingredienser:Kikertyoghurt:kokte kikerter fra onsdag, 200‒250 g200 g gresk yoghurt½ dl kikertvann eller kaldt vann2 ss sitronsaft1 ts spisskummen2 ss olivenoljesalt1 ts nigellafrø

 

Biffer:400 g kvernet lammekjøttlitt olje til stekingsalt Auberginesalat:1 aubergine i terningerolivenolje2 hvitløkfedd, hakket200 g små tomatersalt100 g rucola2‒3 ss sitronsaftolivenolje

Slik gjør du:

1. Kjør kikerter, yoghurt, vann, sitronsaft, spisskummen, olivenolje og salt i en blender. Smak til. Anrett dippen med litt nigellafrø.

2. Form kjøttet til to biffer, og stek dem i litt olje i en panne. Krydre med salt. Stek auberginene i rikelig med olivenolje i en panne til de er lett gylne. Ha i hvitløk, og tilsett tomater. Stek ytterligere i et par minutter.

3. Krydre med salt, og vend de varme grønnsakene med rucola rett før servering. Smak til med sitronsaft og olivenolje. Server lammebiffene med kikertyoghurt og auberginesalat.

 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer