Matplan

Lammekjøttboller med kikertsalat

Deilig tirsdagsmat for hele familien!

POPULÆRT: Kjøttboller er en familiefavoritt, og disse har en smak de voksne vil like også. Foto: All Over Press
POPULÆRT: Kjøttboller er en familiefavoritt, og disse har en smak de voksne vil like også. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 50 minutter

Ingredienser:125 g kikerter 1 laurbærblad½ blomkål i buketter1 ss olje1 ss smør2 ts støtt spisskummensaften av ½-1 sitronsalt1 bunt bladpersille, hakket400 g kjøttdeig av lam1 fedd hvitløk, hakket1 ts chiliflakolje til steikingtilbehør:100 g blandet salat1 liten rødløk i tynne skiverlitt olje og eddiksalt og pepper

Slik gjør du det:

1. Kok kikertene i vann tilsatt et laurbærblad i ca. 40 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet, og stek dem sammen med blomkålbukettene på en varm panne i litt olje og smør. La det få litt farge. Tilsett spisskummen og sitron, og la det steke med til blomkålen er mør, men har litt bit. Smak til med salt, og vend halvparten av den hakkede persillen i like før servering.

2. Mens kikertene koker blander du lammekjøttet med salt, persille, hvitløk og chiliflak. Form farsen til 12-14 kjøttboller, og stek dem gylne og gjennomstekte i olje på en varm panne.

3. Server lammekjøttbollene med lun kikertsalat og blandet salat med løk, olje, eddik og salt og pepper.

God middag!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer