Mat

Lammekoteletter med aubergine

Imponer familien med denne gode retten!

IMPONER MED DENNE: Den tar bare 35 minutter! Foto: All Over Press
IMPONER MED DENNE: Den tar bare 35 minutter! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 35 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 1½ dl basmatiris
  • olivenolje
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ts gurkemeie
  • salt
  • 5 dl grønnsaksbuljong

Aubergine og lam:

  • 1 aubergine i terninger
  • olivenolje til steking
  • 3 fedd hvitløk i tynne skiver
  • 4‒5 dl hakkede tomater
  • salt og pepper
  • 4–6 lammekoteletter
  • olivenolje
  • 1 håndfull oregano


Tips! Dette tilbehøret er også godt til svinekjøtt.

Litt buljong og gurkemeie - og du får en fantastisk smakfull ris. Foto: All Over Press
Litt buljong og gurkemeie - og du får en fantastisk smakfull ris. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skyll risen, og stek den i olivenolje i en gryte, uten at den tar farge. Ha i løk og hvitløk, og stek videre et par minutter, uten at det tar farge.

2. Ha i gurkemeie og buljong, og la risen koke seg mør under omrøring. Smak til med salt og pepper før servering.

3. Stek auberginen i olivenolje i en stekepanne – den må gjerne bli gyllen. Ha i hvitløk og hakkede tomater, og la det putre i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Stek kotelettene i olivenolje, og krydre med salt og pepper. Server ris, aubergine og lammekoteletter med et dryss frisk oregano.


God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer