DEILIG LAM: Lammekoteletter er alltid godt! Foto: All Over Press
DEILIG LAM: Lammekoteletter er alltid godt! Foto: All Over Press Vis mer

Mat

Lammekoteletter med tabbouleh av bokhvete

Kickstart helgen med denne koseretten!

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 35 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser: 

  • 2 dl bokhvete
  • 1 bunt vårløk
  • 1 bunt bladpersille (3 håndfuller)
  • 1 håndfull mynte
  • 2 tomater
  • saft av 1 sitron
  • 4‒5 ss olivenolje
  • salt
  • 50 g feta

Tips: Bokhvete er et godt alternativ til f.eks. couscous og ris. 

Lam:

  • 4‒6 lammekoteletter
  • olje til steking
  • salt
  • 1 fedd hvitløk
DEILIG LAM: Lammekoteletter er alltid godt! Foto: All Over Press
DEILIG LAM: Lammekoteletter er alltid godt! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skyll bokhveten, og kok den mør i ca. 15 minutter. La den dryppe av seg i en sil.

2. Finsnitt vårløk, persille og mynte. Skjær tomatene i terninger (kast gjerne kjernene), og vend grønnsakene sammen med bokhvete, sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt. Vend inn biter av feta rett før servering.

3. Stek kotelettene i en grillpanne. Krydre med salt, og gni dem med litt hvitløk. Server lammekotelettene med tabbouleh av bokhvete.

 

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer